"A liberálisok csak abban „bűnösök”, hogy merik néven nevezni a dolgokat!" - Tanos Áron beszéde

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

"A liberálisok csak abban „bűnösök”, hogy merik néven nevezni a dolgokat!" - Tanos Áron beszéde

május 23, 2013 - 18:59
Ezért mi most itt egyedülállók, élettársak, feleségek és férjek, gyermeket nevelők és gyermek nélküliek, liberálisok, baloldaliak, és normális jobboldaliak KÖVETELJÜK a magyar parlamenttől, hogy szakemberekkel, tapasztalati szakértőkkel, volt áldozatokkal egyeztetve fogadjon el egy tisztességes, civilizált, törvényt a családon belüli erőszakra vonatkozóan.

Tanos Áron (Fotó: Kati Holland)

Sziasztok.

Tanos Áron vagyok 26 éves, kapcsolatban élő magyar férfi,

és még mindig nem verem a  barátnőmet.

A szeptemberi tüntetésen is , azóta csak annyi  változott, hogy 26 éves lettem, a kormány családon belüli erőszakkal kapcsolatos politikája sajnos nem.

Lehet, hogy a magyarországi parlamenti jobboldal meg fog lepődni, de a gyermekek, idősek, nők és férfiak családon belüli bántalmazása nem a liberális gondolkodás terméke!

Volt  már ilyen abban a középkorban is amibe épp vissza akarnak minket gyömöszölni. 

A liberálisok csak abban „bűnösök”, hogy merik NÉVEN NEVEZNI A DOLGOKAT!  

Ki merik mondani: ez nem magánügy!, nem az áldozat a hibás!

Ki merik mondani: a probléma rendezéséhez szakemberek és tisztességes törvényre van szükség!!

Ki merik mondani: a bántalmazás családon belül sem megengedett!

Az ember, az ember, akár gyerek, akár nő, akár férfi.
Az embert törvények védik, ebben az esetben az áldozatokat az

Az a kormány, amelyik nem csatlakozik ehhez, amely nem védi az áldozatokat és nem lép fel a bűnözők ellen, az a kormány tettestárts, az a kormány bűnös.

Tudjuk, hogy a magyar parlament nagy részének nem jut el sem az agyáig, sem a jogérzékéig, hogy a családon belül bántalmazottak függnek a bántalmazóiktól, így sokkal kiszolgáltatottabbak, mintha ismeretlenek bántalmaznák őket.

Tudjuk, hogy nem jut el a tudatukig: a bántalmazottak foglyok egy olyan intézményen, a családon belül, amelynek a szeretet és a valódi közösség volna a lényege.

De szerencsére a magyar parlamenti képviselők nagy részénél intelligensebb, tájékozottabb, kulturáltabb emberek már kötöttek egyezményeket, tettek ajánlásokat ezzel a problémával kapcsolatban.
A magyar parlamentnek csupán annyi lenne a feladata, hogy tanulmányozza ezeket, levonja a következtetéseket és ezek alapján meghozzon egy olyan törvényt, amely a rendőrséget felruházza a szükséges jogokkal, amely jogi alapot ad a segítők munkájának, amely védi az áldozatot és amely bünteti az elkövetőt.
Egy olyan törvényt, amely az egész magyar társadalom előtt nyilvánvalóvá teszi, hogy az erőszaknak ez a speciális formája sem elfogadható!

Ezért mi most itt egyedülállók, élettársak, feleségek és férjek, gyermeket nevelők és gyermek nélküliek, liberálisok, baloldaliak, és normális jobboldaliak KÖVETELJÜK a magyar parlamenttől, hogy szakemberekkel, tapasztalati szakértőkkel, volt áldozatokkal egyeztetve fogadjon el egy tisztességes, civilizált, törvényt a családon belüli erőszakra vonatkozóan.

Ha ezt nem teszik meg, ők is bántalmazókká válnak és senki nem tudhatja, hogy mikor esnek át véletlenül egy vak komondoron.  

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



" Várjuk, hogy a dinoszauruszokkal együtt a nőgyűlölet is kihaljon!" - Tanos Áron (Magyar Szolidaritás Mozgalom) beszéde a Nők Lázadása tüntetésen

szeptember 24, 2012 - 14:34
Tanos Áron (Fotó: Ökrös Attila)
Ma Székely Sándor beszélt volna, de otthon ápolja a beteg feleségét.

Tanos Áron vagyok, 25 éves, párkapcsolatban élő, gyermektelen férfi, és nem verem a barátnőmet, vagy a szüleimet. Pedig valószínűleg kéne, hiszen, a Fidesz-KDNP vonatkozó kutatásaiból az derül ki, hogy minél több gyerek van a családban, annál ritkább a családon belüli erőszak.

A neveltetésemnek köszönhetően nem fogom verni a gyerekeimet és a feleségemet.

Nincs szükségem arra, hogy állandóan azt demonstráljam: férfi vagyok, erős vagyok, hatalmas vagyok.

Én jól érzem magam a bőrömben.

"Varga Pityu nem csak egy ül a Parlamentben" - Péterfy-Novák Éva (Nők a Pályán) beszéde a Nők Lázadása tüntetésen

szeptember 17, 2012 - 15:56
Péterfy-Novák Éva (Fotó: Csöre András)
A látszat az, mintha fel lehetne lélegezni. De ez, ismétlem, csak a látszat.

Semmi sincs megoldva.

Varga Pityu nem csak egy ül a Parlamentben.

A mondataival az ország férfilakosságának nyilván jelentős része egyet ért.

Varga Istvánok tíz, és százezreivel, millióival kell még megértetni, hogy mért szalonképtelen, mért felháborító, miért vérlázító az a gondolkodás, amit képviselnek.

Már régen foglalkozni kellett volna a nők helyzetének tarthatatlanságával, akkor most nem jutottunk volna idáig.

"Ahol a nő a bokszsák, ott nincs demokrácia" - Lovas Nagy Anna beszéde

május 23, 2013 - 17:10
Lovas Nagy Anna (Fotó: Kati Holland)

Tisztelt lázadó nők és férfiak, tisztelt Egybegyűltek!

 

254 nappal ezelőtt gyűltünk össze először a Kossuth téren, a családon belüli erőszak külön tényállásként való kezelését akkor lesöprő parlamenti szavazás miatt. 254 napja volt a kormánynak arra, hogy hatékony, az áldozatokat valóban megvédő, az európai normáknak megfelelő törvényt alkosson. Nem sikerült.