Belehalt a szülésbe a megerőszakolt 14 éves lány

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Belehalt a szülésbe a megerőszakolt 14 éves lány

március 24, 2018 - 11:23
Meghalt egy megerőszakolt 14 éves lány szülés közben Paraguayban, ahol az abortusz csak akkor engedélyezett, ha a terhesség veszélyezteti az anya életét.

Meghalt egy megerőszakolt 14 éves lány szülés közben Paraguayban, ahol az abortusz csak akkor engedélyezett, ha a terhesség veszélyezteti az anya életét, írja a  cikkére hivatkozva a .

A lány gyermekének állapota stabil, de lélegeztetőgépen tartják. A fiatal anyukát 20 nappal a szülés előtt szállították kórházba, mert komplikációk léptek fel nála.

Az orvosok természetes úton szerették volna világra segíteni a gyereket, de az anyánál légzési nehézségek jelentkeztek. Ekkor sürgősségi császármetszést alkalmaztak, de a lány embóliát és három szívinfarktust is kapott, majd meghalt.

Minden nagyon hirtelen történt. Megpróbálták újraéleszteni az intenzív osztályon, de már nem lehetett rajta segíteni. A teste nem állt készen a terhességre

– mondta a helyi sajtónak Hernán Martínez, a kórház igazgatója.

Az áldozatot megerőszakoló 37 éves férfit csütörtökön tartóztatták le, közölték a hatóságok.

Paraguayban a szigorú abortusztörvény miatt csak 2015-ben 889, 10 és 14 év közötti lány adott életet gyermeknek.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Norberto Duarte

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Szexhez már van jogod, de az állatkertbe csak felnőttel mehetsz

március 24, 2018 - 11:11

Sokszor kínosan felhördülünk más kultúrák, vagy épp a modern társadalmak, így az amerikai törvények ellentmondásosságain, érdemes azonban picit a saját társadalmi, kulturális és jogi környezetünket is górcső alá vennünk mielőtt másokra mutogatnánk. 

Véleményem szerint, egy társadalmat nagyban meghatároz, hogy miképpen viszonyul a saját gyermekeihez, ez alapján pedig van bőven mit tenni Magyarországon is. Nézzünk is pár érdekességet, kommentár nélkül.

„Nem négy évre tervezzük a gyereket” - a Friedrich Ebert Alapítvány párbeszédfóruma

május 12, 2015 - 21:37

Április 22-én tartotta a Friedrich-Ebert-Stiftung – 2012 óta futó Nemek közötti igazságosság Kelet-Közép-Európában című regionális projektje, azon belül pedig a 2014-ben indult Párbeszéd a nemek közti egyenlőségről című vitasorozata keretében – „Az eltűnt népességrobbanás nyomában – A gyermekvállalással kapcsolatos diskurzusok” című párbeszédfórumát.