A Nőkért Egyesület

, hivatalosan 2013-ban bejegyzett Nőkért Egyesület célja a nemek egyenlőségével kapcsolatos szemléletformálás, annak kiemelt részeként a  és a feminizmus történetének megismertetése, valamint a nőkkel szembeni erőszak és a szexizmus elleni küzdelem. 

Külön ajánljuk az ide látogatók figyelmébe archiváló munkánkat, melynek offline vonatkozása . A kiállítás, csak úgy, mint a nőírók munkásságát népszerűsítő , új helyszínekre meghívható.  

Kiemelten küzdünk a médiában észlelhető szexista, erőszakbagatellizáló és áldozathibáztató megnyilvánulások ellen. A gólyatábori erőszakkal való viccelődődéseket nyomán két alkalommal szankcionálta a Médiahatóság.   

2012 óta csatlakozunk erőszakellenes megmozdulásokhoz: szerepet vállaltunk a tüntetéssorozatban - így a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállásának kivívásában -, elindulása óta minden évben szervezőként is részt vettünk az Egymilliárd Nő Ébredése kampányban, egy alkalommal (2014) a Slutwalk Budapest rendezvényben is, és társszervezői vagyunk az emléksétáknak. Ezek kapcsán legfontosabb célunk az áldozatvédő intézkedéseket előíró  ratifikációjának és betartásának kivívása.   

A feminista témák közbeszédben tartása, illetve a tájékoztatás, szemléletformálás érdekében 2014-ben et, a 2015/16-os tanévben pedig et rendeztünk. A 2017/18-as tanévben útjára indult a Nőkért Szabadegyetem Újra! rendezvénysorozatunk, amely havi rendszerességgel, nyilvános és online közvetített kerekasztal-beszélgetések formájában jelentkezik. 

A tisztségek jelenlegi viselői: 

  • Antoni Rita - elnök, 
  • Mezőfalviné dr. Szöllősi Tímea - alelnök, 
  • Zsoldos Imre - titkár. 

Ha egyetértesz céljainkkal, jelentkezz egyesületünkbe aktív vagy pártoló tagnak az e-mail címen, vagy !

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)