Felháborító: a kormány szerint semmi szükség az Isztambuli Egyezmény ratifikációjára

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Felháborító: a kormány szerint semmi szükség az Isztambuli Egyezmény ratifikációjára

június 24, 2019 - 21:03
Úgy gondolják, ők mindent megtesznek a nők és a gyerekek védelméért, ez pedig, ahogy Völner Pál Trócsányi László megbízásából fogalmazott, több, mint amit az Isztambuli Egyezmény nyújthat.

Ők már csak tudják.

Gurmai Zita több kérdést is feltéve próbált meg némi információhoz jutni - írja a .

Arra volt kíváncsi például, hol tart az úgynevezett összkormányzati egyezmény a kérdés ügyében, vagy felmérték-e már az évek során, milyen források biztosítására van szükség, és azok rendelkezésre bocsáthatók-e.

Völner Pál úgy tett, mintha a Fidesz-KDNP a kérdés ügyében, és csupán a kormányon kívüli okai lennének az évek óta tartó késlekedésnek. Végül (újra) csak hangot adott annak, hogy a helyzet márpedig az, hogy két sarkalatos kérdésben sem ért egyet a kormány az Isztambuli Egyezmény megfogalmazásával, annak vállalásaival.

Az egyik kérdéses része az egyezménynek, ki nem találná senki, a migrációval és a menekültekkel foglalkozó rész, mely Völner megfogalmazása szerint szöges ellentétben áll a kormány politikájával. De ha ez még nem lenne elég, a , vagyis a fogalmának használata is bántja a Fidesz szemét.

Márpedig azt nem engedheti meg a Fidesz-KDNP, hogy "lopakodva olyan elemeket emeljenek be a magyar jogrendbe", amit a kormánynak még csak véletlenül, esze ágában sem állna terjeszteni.

Így hát egészen egyértelmű, mikor fogja a magyar kormány ratifikálni az Isztambuli Egyezményt.

U. i.: A múltkor még a ratifikáció csúszásáért. 

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Hatékony törvényi fellépést! Nőszervezetek sajtóközleménye a Nők Elleni Erőszak Világnapja alkalmából (2012. november 25.)

november 25, 2012 - 00:00

Hatékony törvényi fellépést követelnek a magyar nők, mert a bántalmazottak valóságára reflektáló jogszabállyal és megfelelő jogalkalmazással a nők és gyerekeik elleni családon belüli erőszak megelőzhető! És megelőzhetőek a családon belüli erőszak állami szentesítését és elfogadását kimondó alábbi szégyenletes határozatok is: