"A kormány azt állítja: a politika, a kampány férfisport. Igaz ez? Nem igaz!" - Lovas Nagy Anna és Antoni Rita beszéde az október 23-i Milla tüntetésen

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

"A kormány azt állítja: a politika, a kampány férfisport. Igaz ez? Nem igaz!" - Lovas Nagy Anna és Antoni Rita beszéde az október 23-i Milla tüntetésen

október 24, 2012 - 10:13

Három nő a Millán: Antoni Rita, Lovas Nagy Anna, S. Kállai Szilvia

Nőtársaim és férfitársaim! Társaim a bajban!

Kormányváltó megmozduláson vagyunk. Mi itt mindannyian, és akik nem tudtak eljönni, de egyetértenek velünk, mi mind tudjuk: ezt a szégyenkormányt le kell váltani!

Eljött az idő, hogy a magyar nők és férfiak együtt vezessék vissza az országot Európába. Váltsuk le a régi rendszerben gondolkodókat, a hitetlen opportunistákat, a pozíciójukat pénzre váltókat, a nőket szülőcsatornának tekintő cinikus bandát!

Nőtársaim! Kerüljünk be úgy a történelemkönyvekbe, hogy a kétezertízes évek magyar női egyenrangú félként vesznek részt abban, visszafordítsuk az országot arról az útról, amely gyermekszegénységhez, éhezéshez és a gyengék eltaposásához vezetett. Írjunk új történelmet az előző történetírásokból kiszorult 1848-as nők, az 1956-os nők és a rendszerváltó 80-as évek nőinek nevében!

A Nők lázadása mozgalom élő bizonyíték a hatékony együttműködő erőre. Pár nap alatt tízezer nő csatlakozott és mutatta meg, nem lehet a fejünk felett dönteni, nem lehet félresöpörni a nőket és a családokat érintő kérdéseket. A Nők lázadása csoport egyszer már meghátrálásra kényszerítette a kormányt; gondoljátok meg, négymillió felnőtt, magyar nő mire képes!

Tegyük együtt, mi nők és férfiak, válaszoljunk együtt a hamis állításokra!

A kormány biztonságban érzi magát, a kormány azt hiszi tehetetlenek vagyunk, de mi válaszoljunk:

-          Igaz-e még a kétharmad? Mondjuk együtt: nem igaz!

-          A kormány azt állítja: a politika, a kampány férfisport. Igaz ez? Nem igaz!

-          A kormány azt állítja: a család kizárólag egy férfi és egy nő házassággal szentesített intézménye. A nagyszülők, az élettársak, a gyermeküket egyedül nevelők nem alkotnak családot. Igaz ez? Nem igaz!

-          A kormány azt állítja: ha nők eleget szülnek, értsd, szexuálisan bármikor rendelkezésre állnak és fogannak is, megszűnik a családon belüli erőszak. Igaz ez? Nem igaz!

-          A kormány megfizethetetlen bölcsődei díjakkal sújtja a családokat, uniformalizálja az oktatást, a gyerekeinkből Orbán-huszárokat kíván faragni. Betiltatta az abortusztablettát és hatalmat akar gyakorolni a nők teste felett. Igaz e hogy ezt akartuk? Nem igaz!

-          A kormány szegénységbe kényszerítette az öregeket, a betegeket, a munkanélkülieket, a hátrányt szenvedőket, de az egyik legnagyobb bűne, elűzte az országból a fiataljainkat – a mi gyerekeinket űzte el! –, miközben mint a hülyegyerekeket hiteget, minden jó lesz, majd visszajönnek. Ha ők maradnak, igaz ez? Nem igaz!

Mi nők és férfiak, mondjuk együtt, tegyük együtt, váltsuk le az Orbán kormány, mert együtt meg tudjuk tenni! Mutassuk meg!

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)"Ahol a nő a bokszsák, ott nincs demokrácia" - Lovas Nagy Anna beszéde

május 23, 2013 - 17:10
Lovas Nagy Anna (Fotó: Kati Holland)

Tisztelt lázadó nők és férfiak, tisztelt Egybegyűltek!

 

254 nappal ezelőtt gyűltünk össze először a Kossuth téren, a családon belüli erőszak külön tényállásként való kezelését akkor lesöprő parlamenti szavazás miatt. 254 napja volt a kormánynak arra, hogy hatékony, az áldozatokat valóban megvédő, az európai normáknak megfelelő törvényt alkosson. Nem sikerült.

"Ne húzzátok ki a gyufát, fiúk!" - Lovas Nagy Anna nyitóbeszéde a Nők Lázadása tüntetésen

szeptember 17, 2012 - 19:52
Lovas Nagy Anna (Fotó: Ökrös Attila)
Szeretettel köszöntök mindenkit aki eljött és azokat is akik otthonról támogatnak minket, akik az ország legkisebb zugából csatlakoztak a Facebook felhíváshoz, és azoknak, akik külföldről is fontosnak tartják a magyar nők ügyét. Külön szeretném megköszönni Simon Zsuzsának Londonban, ahol velünk egy időben, most tüntetnek a konzulátus előtt. Simon Zsuzsa üzeni: „ majd ha nem csak a méhem kell otthon, hazamegyek”. 

A rendőrség rendőrnőket küldött, a rendőrség megértette az üzenetünket, ugyanezt várjuk a pártoktól és a kormánytól.

A Nők Lázadása a hatékony csbe törvénykezésért – Antoni Rita nov. 25-i beszéde

december 03, 2012 - 18:16
Fotó: Zina Mihailova

A Nők Lázadása mozgalom, mint ismeretes, azért robbant ki, mert a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállására vonatkozó népi kezdeményezés tárgyalásán honatyáink nem csak hogy szükségtelennek minősítették a vonatkozó törvény megalkotását, de Varga István képviselő úr, számos elvtársa által bősz helyeslése mellett, leleplezte a kormány teljes inkompetenciáját és közönyét e súlyos társadalmi problémát illetően, egyúttal félreérthetetlenül kifejezésre juttatta a kormány szélsőségesen nőgyűlölő attitűdjét.