"Ne húzzátok ki a gyufát, fiúk!" - Lovas Nagy Anna nyitóbeszéde a Nők Lázadása tüntetésen

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

"Ne húzzátok ki a gyufát, fiúk!" - Lovas Nagy Anna nyitóbeszéde a Nők Lázadása tüntetésen

szeptember 17, 2012 - 19:52

Lovas Nagy Anna (Fotó: Ökrös Attila)

Szeretettel köszöntök mindenkit aki eljött és azokat is akik otthonról támogatnak minket, akik az ország legkisebb zugából csatlakoztak a Facebook felhíváshoz, és azoknak, akik külföldről is fontosnak tartják a magyar nők ügyét. Külön szeretném megköszönni Simon Zsuzsának Londonban, ahol velünk egy időben, most tüntetnek a konzulátus előtt. Simon Zsuzsa üzeni: „ majd ha nem csak a méhem kell otthon, hazamegyek”. 

A rendőrség rendőrnőket küldött, a rendőrség megértette az üzenetünket, ugyanezt várjuk a pártoktól és a kormánytól.

Ezekben az órákban megmutatjuk az ország vezetőinek és az ellenzékben levő erőknek, ezen túl számolniuk kell velünk. Véget vetünk a nők marginalizálásának és kiköveteljük a helyünk, kiköveteljük a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi tényállását. Nem fogjuk hagyni, hogy a képviselők, vargaistvánok, vagy bárki, bármelyik oldalról radikális jelzővel illessen. Mi nem radikálisok vagyunk, hanem az alapvető emberi jogok és az egyenlőség képviselői. Mind, akik itt vagytok ma, nem állunk meg és nem adjuk fel. Most kell összefognunk, most amikor elértük a kritikus tömeget, nem rendelkezhetnek a fejünk fölött, nem tolhatnak a szélre, nem becsmérelhetnek. Jól látszik, a nők sokáig tűrnek de ha egyszer megelégelik, akkor megállíthatatlanok, és a megállíthatatlanok tömegéhez sok férfi, fiú és kedves fog csatlakozni. Üzenem a kormánynak és a képviselőknek: ne húzzátok ki a gyufát, fiúk!

Örülök, hogy ennyien vagyunk és köszönöm.

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)"Ahol a nő a bokszsák, ott nincs demokrácia" - Lovas Nagy Anna beszéde

május 23, 2013 - 17:10
Lovas Nagy Anna (Fotó: Kati Holland)

Tisztelt lázadó nők és férfiak, tisztelt Egybegyűltek!

 

254 nappal ezelőtt gyűltünk össze először a Kossuth téren, a családon belüli erőszak külön tényállásként való kezelését akkor lesöprő parlamenti szavazás miatt. 254 napja volt a kormánynak arra, hogy hatékony, az áldozatokat valóban megvédő, az európai normáknak megfelelő törvényt alkosson. Nem sikerült.

"A kormány azt állítja: a politika, a kampány férfisport. Igaz ez? Nem igaz!" - Lovas Nagy Anna és Antoni Rita beszéde az október 23-i Milla tüntetésen

október 24, 2012 - 10:13
Három nő a Millán: Antoni Rita, Lovas Nagy Anna, S. Kállai Szilvia

Nőtársaim és férfitársaim! Társaim a bajban!

Kormányváltó megmozduláson vagyunk. Mi itt mindannyian, és akik nem tudtak eljönni, de egyetértenek velünk, mi mind tudjuk: ezt a szégyenkormányt le kell váltani!

Eljött az idő, hogy a magyar nők és férfiak együtt vezessék vissza az országot Európába. Váltsuk le a régi rendszerben gondolkodókat, a hitetlen opportunistákat, a pozíciójukat pénzre váltókat, a nőket szülőcsatornának tekintő cinikus bandát!

"Varga Pityu nem csak egy ül a Parlamentben" - Péterfy-Novák Éva (Nők a Pályán) beszéde a Nők Lázadása tüntetésen

szeptember 17, 2012 - 15:56
Péterfy-Novák Éva (Fotó: Csöre András)
A látszat az, mintha fel lehetne lélegezni. De ez, ismétlem, csak a látszat.

Semmi sincs megoldva.

Varga Pityu nem csak egy ül a Parlamentben.

A mondataival az ország férfilakosságának nyilván jelentős része egyet ért.

Varga Istvánok tíz, és százezreivel, millióival kell még megértetni, hogy mért szalonképtelen, mért felháborító, miért vérlázító az a gondolkodás, amit képviselnek.

Már régen foglalkozni kellett volna a nők helyzetének tarthatatlanságával, akkor most nem jutottunk volna idáig.