Egy anyától csak úgy el lehet venni a gyerekét? We are all Habiba!

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Egy anyától csak úgy el lehet venni a gyerekét? We are all Habiba!

június 21, 2011 - 08:07
UPDATE: Habiba és Alma újra együtt van, sikerült a hatóságokra nyomást gyakorolni! A tüntetést - amely így inkább örömünnep - ennek ellenére megtartják.

Nemrégiben linkeltem egy hozzászólásban ezt az esetet, mely szerint egy egy spanyol menekültszálláson élő marokkói anyától a hatóságok elvették a 15 hónapos lányát, Almát. Az indok: a lányát még mindig szoptatja, együtt alszik vele, saját ételeiből ad neki pürék helyett. Habiba egy bántalmazó kapcsolat elől menekült el.
Azóta naponta egyszer láthatja lányát, szoptatás céljából, de állítólag a hatóságok ezt is megakadályozzák.
A történet elég hihetetlennek tűnt, annyira felháborító és vérlázító, de sajnos igaz. Sajtóban ugyan nem jelent meg, mert miért is, vannak ennél fontosabb dolgok. Mindenütt óriási a felháborodás,  Európaszerte demonstrációkat tartanak, a spanyol nagykövetségek előtt altatódalokat énekelnek. Ehhez csatlakozik most Magyarország, csütrötök este (június 23-án) a Spanyol Nagykövetség előtt szimpátia-tüntetés lesz.

 

 

Engedjék Almát vissza édesanyjához! We are all Habiba!

Csatlakozzunk a Worldwide Mothers kezdeményezéséhez és menjünk altatódalokat énekelni Almának, akit 3. hete vettek el édesanyjától! A marokkói édesanya egy madridi anyaszállón lakott, gyermekét igény szerint szoptatta, együtt aludt vele és szilárd étellel táplálta. Ennyi elég volt a hatóságoknak, hogy a gyermeket elvegyék, az anyát az utcára tegyék. Az indok többek között a szoptatás kaotikus volta, amely a gyermek intézményesítésének gátja. Az anyaotthonban (IMMF - Instituto Madrileño del Menor y la Familia) állítólag gyógyszerrel kezelik a szoptatós anyákat, hogy elapadjon a tejük.
Azóta hetente egyszer 1 órát találkozhat Habiba gyermekével szoptatás céljából (bár második alkalommal ezt megtiltották).
Daloljunk mi is Almáért, a 15 hónapos kislányért, hogy újra egyesülhessen édesanyjával! Gyakoroljunk nyomást a spanyol hatóságokra, hogy lássák ide is eljutott a hír!

Idő: 2011. június 23. 19:30 - 20:00

Helyszín: Spanyol Nagykövetség előtt, Eötvös utca 11/b

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/event.php?eid=113109815447275

Nemzetközi oldal: https://www.facebook.com/WeAreAllHabiba?sk=wall

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Olvasói levél: hogyan fonja körül a hímsovinizmus a női szerepeinket?

május 08, 2011 - 08:45
Fotó: PublicDomainPictures / Pixabay

c. cikkünk kommentjei között sokat beszélgettünk arról, hogyan viszonyul környezetünk, társadalmunk az . Olvasónk küldte ezt az írást, személyes hangvételű cikke arról, hogyan rombolja le a hímsovinizmus a nőiségünket mind a nél, mind a párkapcsolatunk viszonylatában. Köszönjük!