Előző cikk
A nő, ha öltözik

Egy anyától csak úgy el lehet venni a gyerekét? We are all Habiba!

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Egy anyától csak úgy el lehet venni a gyerekét? We are all Habiba!

június 21, 2011 - 08:07
UPDATE: Habiba és Alma újra együtt van, sikerült a hatóságokra nyomást gyakorolni! A tüntetést - amely így inkább örömünnep - ennek ellenére megtartják.

Nemrégiben linkeltem egy hozzászólásban ezt az esetet, mely szerint egy egy spanyol menekültszálláson élő marokkói anyától a hatóságok elvették a 15 hónapos lányát, Almát. Az indok: a lányát még mindig szoptatja, együtt alszik vele, saját ételeiből ad neki pürék helyett. Habiba egy bántalmazó kapcsolat elől menekült el.
Azóta naponta egyszer láthatja lányát, szoptatás céljából, de állítólag a hatóságok ezt is megakadályozzák.
A történet elég hihetetlennek tűnt, annyira felháborító és vérlázító, de sajnos igaz. Sajtóban ugyan nem jelent meg, mert miért is, vannak ennél fontosabb dolgok. Mindenütt óriási a felháborodás,  Európaszerte demonstrációkat tartanak, a spanyol nagykövetségek előtt altatódalokat énekelnek. Ehhez csatlakozik most Magyarország, csütrötök este (június 23-án) a Spanyol Nagykövetség előtt szimpátia-tüntetés lesz.

 

 

Engedjék Almát vissza édesanyjához! We are all Habiba!

Csatlakozzunk a Worldwide Mothers kezdeményezéséhez és menjünk altatódalokat énekelni Almának, akit 3. hete vettek el édesanyjától! A marokkói édesanya egy madridi anyaszállón lakott, gyermekét igény szerint szoptatta, együtt aludt vele és szilárd étellel táplálta. Ennyi elég volt a hatóságoknak, hogy a gyermeket elvegyék, az anyát az utcára tegyék. Az indok többek között a szoptatás kaotikus volta, amely a gyermek intézményesítésének gátja. Az anyaotthonban (IMMF - Instituto Madrileño del Menor y la Familia) állítólag gyógyszerrel kezelik a szoptatós anyákat, hogy elapadjon a tejük.
Azóta hetente egyszer 1 órát találkozhat Habiba gyermekével szoptatás céljából (bár második alkalommal ezt megtiltották).
Daloljunk mi is Almáért, a 15 hónapos kislányért, hogy újra egyesülhessen édesanyjával! Gyakoroljunk nyomást a spanyol hatóságokra, hogy lássák ide is eljutott a hír!

Idő: 2011. június 23. 19:30 - 20:00

Helyszín: Spanyol Nagykövetség előtt, Eötvös utca 11/b

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/event.php?eid=113109815447275

Nemzetközi oldal: https://www.facebook.com/WeAreAllHabiba?sk=wall

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Miért csak a jómódúak kiváltsága a családtervezés?

január 27, 2013 - 11:21
Miért csak a jómódúak kiváltsága a családtervezés?

A világ nagyobb részén az anyaság inkább pokol, mint öröm. A valódi anyai (és apai) örömök, a tervezett gyermekáldás és az emberi módon történő felnevelés lehetősége csak a kisebbségben lévő kiváltságosoknak adatik meg. 2007 óta szeptember 26-a a fogamzásgátlás világnapja.

Bár a jelenlegi hazai politika agymosó sulykolása méretes szemellenzőt helyez elénk, a hosszútávon fenntartható jólét kulcsa egy globális szemléletmód, amelyből következően óhatatlanul fel kell tenni a kérdést: a fogamzásgátlás miért csak a jómódúak kiváltsága?

"Tőlem ezért nem kapsz munkát" – szerzőnk válasza Jakab Andor blogbejegyzésére, avagy: Mennyit ér egy Nő?!

augusztus 15, 2011 - 11:54

A kérdés a közösségi oldalakon igen elterjedt és népszerűnek tűnő elolvasása után fogalmazódott meg bennem. Az író minden köntörfalazás nélkül hangot ad véleményének, mellyel, úgy tűnik, nincs egyedül, és sajnos számos állást kereső nő számára megszokott, hogy munkáltatóként nem alkalmazna női munkaerőt. Az indok egyszerű: nem éri meg!