Előző cikk
A nő, ha öltözik
Következő cikk
"Férfias" sztereotípiák

Egy anyától csak úgy el lehet venni a gyerekét? We are all Habiba!

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Egy anyától csak úgy el lehet venni a gyerekét? We are all Habiba!

június 21, 2011 - 08:07
UPDATE: Habiba és Alma újra együtt van, sikerült a hatóságokra nyomást gyakorolni! A tüntetést - amely így inkább örömünnep - ennek ellenére megtartják.

Nemrégiben linkeltem egy hozzászólásban ezt az esetet, mely szerint egy egy spanyol menekültszálláson élő marokkói anyától a hatóságok elvették a 15 hónapos lányát, Almát. Az indok: a lányát még mindig szoptatja, együtt alszik vele, saját ételeiből ad neki pürék helyett. Habiba egy bántalmazó kapcsolat elől menekült el.
Azóta naponta egyszer láthatja lányát, szoptatás céljából, de állítólag a hatóságok ezt is megakadályozzák.
A történet elég hihetetlennek tűnt, annyira felháborító és vérlázító, de sajnos igaz. Sajtóban ugyan nem jelent meg, mert miért is, vannak ennél fontosabb dolgok. Mindenütt óriási a felháborodás,  Európaszerte demonstrációkat tartanak, a spanyol nagykövetségek előtt altatódalokat énekelnek. Ehhez csatlakozik most Magyarország, csütrötök este (június 23-án) a Spanyol Nagykövetség előtt szimpátia-tüntetés lesz.

 

 

Engedjék Almát vissza édesanyjához! We are all Habiba!

Csatlakozzunk a Worldwide Mothers kezdeményezéséhez és menjünk altatódalokat énekelni Almának, akit 3. hete vettek el édesanyjától! A marokkói édesanya egy madridi anyaszállón lakott, gyermekét igény szerint szoptatta, együtt aludt vele és szilárd étellel táplálta. Ennyi elég volt a hatóságoknak, hogy a gyermeket elvegyék, az anyát az utcára tegyék. Az indok többek között a szoptatás kaotikus volta, amely a gyermek intézményesítésének gátja. Az anyaotthonban (IMMF - Instituto Madrileño del Menor y la Familia) állítólag gyógyszerrel kezelik a szoptatós anyákat, hogy elapadjon a tejük.
Azóta hetente egyszer 1 órát találkozhat Habiba gyermekével szoptatás céljából (bár második alkalommal ezt megtiltották).
Daloljunk mi is Almáért, a 15 hónapos kislányért, hogy újra egyesülhessen édesanyjával! Gyakoroljunk nyomást a spanyol hatóságokra, hogy lássák ide is eljutott a hír!

Idő: 2011. június 23. 19:30 - 20:00

Helyszín: Spanyol Nagykövetség előtt, Eötvös utca 11/b

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/event.php?eid=113109815447275

Nemzetközi oldal: https://www.facebook.com/WeAreAllHabiba?sk=wall

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



„Ne a liftben engedjenek előre, hanem a döntéshozatalba engedjenek be!” - mit (kénytelen) vállal(ni) egy nő?

augusztus 10, 2014 - 18:48
Alföldi Andrea, Szél Bernadett, Keveházi Katalin, Simon Ildikó
Az LMP által 2010-ben, az aktív állampolgárság elősegítése, a helyi közösségi kezdeményezések támogatása, valamint a politikai és civil szféra közti távolság, bizalmatlanság csökkentése céljából létrehozott 2014. aug. 7. és 10. között t rendezett a bajai Petőfi Ifjúsági Centrumban.

Mémek és méhek

február 17, 2019 - 13:17
Mémek és méhek, van amikor már felesleges viccet csinálni

Január elseje óta nem követem a magyar híreket, s csak rövid címsorokban, többnyire külföldi oldalakon találok utalásokat az országra, no és az ismerőseim megosztásaiból következtethetek dolgokra, annak ellenére, hogy az ismert magyar híroldalak mind le vannak tiltva a falamról. Akad bőven látnivaló, mert egy dolgot nehéz letiltani: a mémeket. Ezek a humorba csomagolt grafikus tartalmak dömpingszerűen jelennek meg, ha valami megrázó történik.

Miért csak a jómódúak kiváltsága a családtervezés?

január 27, 2013 - 11:21
Miért csak a jómódúak kiváltsága a családtervezés?

A világ nagyobb részén az anyaság inkább pokol, mint öröm. A valódi anyai (és apai) örömök, a tervezett gyermekáldás és az emberi módon történő felnevelés lehetősége csak a kisebbségben lévő kiváltságosoknak adatik meg. 2007 óta szeptember 26-a a fogamzásgátlás világnapja.

Bár a jelenlegi hazai politika agymosó sulykolása méretes szemellenzőt helyez elénk, a hosszútávon fenntartható jólét kulcsa egy globális szemléletmód, amelyből következően óhatatlanul fel kell tenni a kérdést: a fogamzásgátlás miért csak a jómódúak kiváltsága?

"Tőlem ezért nem kapsz munkát" – szerzőnk válasza Jakab Andor blogbejegyzésére, avagy: Mennyit ér egy Nő?!

augusztus 15, 2011 - 11:54

A kérdés a közösségi oldalakon igen elterjedt és népszerűnek tűnő elolvasása után fogalmazódott meg bennem. Az író minden köntörfalazás nélkül hangot ad véleményének, mellyel, úgy tűnik, nincs egyedül, és sajnos számos állást kereső nő számára megszokott, hogy munkáltatóként nem alkalmazna női munkaerőt. Az indok egyszerű: nem éri meg!

„Nem négy évre tervezzük a gyereket” - a Friedrich Ebert Alapítvány párbeszédfóruma

május 12, 2015 - 21:37

Április 22-én tartotta a Friedrich-Ebert-Stiftung – 2012 óta futó Nemek közötti igazságosság Kelet-Közép-Európában című regionális projektje, azon belül pedig a 2014-ben indult Párbeszéd a nemek közti egyenlőségről című vitasorozata keretében – „Az eltűnt népességrobbanás nyomában – A gyermekvállalással kapcsolatos diskurzusok” című párbeszédfórumát.

Budapesten is vonultak a nők Trump ellen: "Nem fordulunk vissza!" - Keveházi Kata beszéde

január 22, 2017 - 01:48
Fotó: Jánosi-Mózes Tibor

Keveházi Kata vagyok. Tizenhét éve dolgozom a nőkért, és van három lányom. Büszke vagyok rá, hogy itt lehetek, és résztvevője lehetek ennek a napnak.

Ez egy történelmi nap. Mától a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb országának vezetője egy olyan férfi, aki megtestesíti mindazt, amitől ez a világ, amelyben élünk, romlott, veszélyes, és fájdalmakkal teli: a férfiuralom erőszakosságát, gátlástalanságát, agresszióját és fölényességét.

Olvasói levél: hogyan fonja körül a hímsovinizmus a női szerepeinket?

május 08, 2011 - 08:45
Fotó: PublicDomainPictures / Pixabay

c. cikkünk kommentjei között sokat beszélgettünk arról, hogyan viszonyul környezetünk, társadalmunk az . Olvasónk küldte ezt az írást, személyes hangvételű cikke arról, hogyan rombolja le a hímsovinizmus a nőiségünket mind a nél, mind a párkapcsolatunk viszonylatában. Köszönjük!