Veled vagyunk, Bernadett! – a Nőkért Egyesület fotókampánya

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

Veled vagyunk, Bernadett! – a Nőkért Egyesület fotókampánya

november 15, 2020 - 12:29
Fejezd ki Te is a szolidaritásodat Orosz Bernadett és a kapcsolati erőszak minden áldozata felé!

Orosz Bernadett egy hatgyermekes miskolci édesanya, akit volt partnere 2019. novemberében brutálisan összevert, majd nemrég (amiért a nő a bántalmazás után megosztotta a közösségi oldalán, hogy mit tett vele) becsületsértés címen ötmillió forintra beperelt.

Az első tárgyaláskor, személyesen jelen voltunk Miskolcon. Következő alkalommal, november 9-én azonban az offline szolidaritási megmozdulás Orosz Bernadett kérésére a járványhelyzet miatt elmaradt. Egyesületünk aktivistáival úgy döntöttünk, hogy online formában mégis kifejezzük a támogatásunkat Bernadett felé - így születtek  hashtaggel ezek a fotók. November 9-én a tárgyaláson érdemi előrelépés nem történt, folytatás januárban várható. 

Írd fel Te is egy papírra vagy táblára az üzeneted, jelöld meg hashtaggel, készíts magadról egy fotót (vagy kérj meg valakit, hogy készítsen rólad) kezedben az üzenettel! A képet töltsd fel (nyilvános eléréssel) a saját faladra, és/vagy töltsd fel az eseményhez, vagy küldd el üzenetben a Nőkért Egyesület számára, és mi egy összegyűjtjük a támogató üzeneteket!

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Szolidaritás Orosz Bernadett-tel (VÁLTOZÁS! 2020. szeptember 28., Miskolc)

augusztus 12, 2020 - 13:36

A bántalmazott hatgyermekes édesanyának, Orosz Bernadettnek augusztus 26-án  VÁLTOZÁS! szeptember 28-án 10 órakor becsületsértés miatt kell a Miskolci Járásbíróság elé állnia, mert az őt ért bűncselekményt követően a közösségi oldalán közzétette bántalmazója nevét.

K. I. ügyében, aki felismerhetetlenre verte őt (úgy, hogy Orosz Bernadett tartós egészségkárosodást szenvedett) viszont a mai napig nem született ítélet, sőt vádemelés sem történt az ügyben.

A Nők Lázadása a hatékony csbe törvénykezésért – Antoni Rita nov. 25-i beszéde

december 03, 2012 - 18:16
Fotó: Zina Mihailova

A Nők Lázadása mozgalom, mint ismeretes, azért robbant ki, mert a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállására vonatkozó népi kezdeményezés tárgyalásán honatyáink nem csak hogy szükségtelennek minősítették a vonatkozó törvény megalkotását, de Varga István képviselő úr, számos elvtársa által bősz helyeslése mellett, leleplezte a kormány teljes inkompetenciáját és közönyét e súlyos társadalmi problémát illetően, egyúttal félreérthetetlenül kifejezésre juttatta a kormány szélsőségesen nőgyűlölő attitűdjét.