Szolidaritás Orosz Bernadett-tel (VÁLTOZÁS! 2020. szeptember 28., Miskolc)

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Szolidaritás Orosz Bernadett-tel (VÁLTOZÁS! 2020. szeptember 28., Miskolc)

augusztus 12, 2020 - 13:36
A Nőkért Egyesület rendezvénye aug. 26-án a Miskolci Törvényszék épülete előtt.

A bántalmazott hatgyermekes édesanyának, Orosz Bernadettnek augusztus 26-án  VÁLTOZÁS! szeptember 28-án 10 órakor becsületsértés miatt kell a Miskolci Járásbíróság elé állnia, mert az őt ért bűncselekményt követően a közösségi oldalán közzétette bántalmazója nevét.

K. I. ügyében, aki felismerhetetlenre verte őt (úgy, hogy Orosz Bernadett tartós egészségkárosodást szenvedett) viszont a mai napig nem született ítélet, sőt vádemelés sem történt az ügyben.

A tetten ért elkövetőt a rendőrség nem tartóztatta le, és a sértettnek még a távoltartási végzésért is küzdenie kellett.

A tárgyalás időtartama alatt a Bíróság épülete előtt állva fejezzük ki szolidaritásunkat Orosz Bernadett-tel és a kapcsolati erőszak minden áldozatával.

Szeretnénk - újra - felhívni a figyelmet a magyarországi áldozatvédelem rendszerszintű hiányosságaira.

Helyszín: Miskolci Törvényszék épülete előtti terület

Miskolc, Dózsa György út 4. 

Időpont: 2020. szeptember 28. 9.30 - 12. 30 

A befejezési időpont csak becsült - a tárgyalás végeztével lezárjuk a gyülekezést.

Rendezvényünkkel nem célunk akadályozni a bíróság munkáját, hangosítás nem lesz, zajt nem csapunk. Célunk a támogató jelenlét. Céljainkhoz illeszkedő táblákat, molinókat a résztvevők magukkal hozhatnak.

Facebook-esemény:

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Szolidaritás Orosz Bernadett-tel - ÚJRA

február 14, 2022 - 16:42

Már több mint két év telt el azóta, hogy K. István egykori alezredes Bujákon brutálisan bántalmazta, felismerthetetlenre verte volt partnerét, Orosz Bernadettet. A hatgyermekes miskolci édesanya és nagymama, mivel nem kapott megfelelő védelmet a hatóságoktól ("beszéltem vele, nem fogja bántani" - vélte elintézettnek az ügyet az egyik rendőr), közösségi oldalán közzétette fotókon a történteket. K. István erre - élve a magyar jogrendszer abszurd lehetőségével - becsületsértésért eljárást indított ellene. 

Szolidaritás Orosz Bernadett-tel (2020. szept. 28.) - összegyűjtött médiamegjelenések

szeptember 29, 2020 - 20:36
Szolidaritás Orosz Bernadett-tel

A Nőkért Egyesület 2020. szeptember 28-án a Miskolci Járásbíróság épülete előtt szolidaritását fejezte ki a bántalmazója által személyiségi jogok megsértése miatt ötmillió Ft-ra beperelt hatgyermekes édesanyával, Orosz Bernadett-tel. A rendezvényről a sajtó széles körben beszámolt.