Nők a rendszerváltozásban - a Szegedi Közéleti Kávéház Estje (fotógalériával)

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Nők a rendszerváltozásban - a Szegedi Közéleti Kávéház Estje (fotógalériával)

január 20, 2013 - 20:23

Szegedi Közéleti Kávéház, 2013. január 15. (KATTINTS A KÉPRE a galéria megtekintéséhez)

"A nemek társadalmi helyzetével foglalkozó szakirodalom az 1990-es évek elején úgy látta, hogy a nők társadalmi csoportja a rendszerváltás „nagy vesztese”, hiszen szűkültek a munkavállalás lehetőségei, a politikában alacsonyabb lett a nők aránya, a mindennapi élet feszültségei, az anyagi gondok a családon belüli erőszak előretörését hozta. Vajon több mint húsz évvel a rendszerváltás után hogyan fordult a helyzet? Sikerült-e hatékony
uniós politizálással választ adni a kihívásokra? Hogy áll Magyarország nemzetközi összehasonlításban a nők diszkriminációjának terén? A vitainditó előadás arra is vállalkozik, hogy felvillantson új területeket a nemek kutatásában, és rávilágítson arra, mi az összefüggés a boldogság és az egyenjogúság között - statisztikai értelemben."

A Szegedi Közéleti Kávéházat vezető Szondi Ildikó kezdeményezésére 2013. január 15-én, kedden 18 órától a szegedi Korona Hotelben (Petőfi S. sgt. 4.) ezekről a témákról tartottunk Nők a rendszerváltozásban címmel beszélgetős estet. Meghívott vendégeink Dr. Acsády Judit szociológus, Dr. Szalma Ibolya pszichológus és Sóti Judit újságíró voltak. A moderálás nem mindig könnyű feladatát Juhász István tanár, a Nőkért Egyesület tagja vállalta magára. Az eseményen közel teljes szegedi tagságunk megjelent, a közönség soraiból pedig Dr. Csehpál Etelka orvos belépett tagjaink közé. 

/Az eseményt a Szegedi Közéleti Kávéház programjában lásd:  /

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Nők a nőkért - beszélgetés a női kvótáról

január 30, 2011 - 00:00

Szondi Ildikó szervezésében, a a szegedi Király-Kőnig Péter Zeneiskolában került sor a nők politikai szerepvállalásáról szóló beszélgetésre Szondi Ildikó (önkormányzati képviselő, MSZP), Pocsai Blanka (önkormányzati képviselő, Fidesz) és Antoni Rita, a Nőkért.hu szerkesztője, a szegedi aláírásgyűjtés egyik koordinátora között. A moderátor Sóti Judit, a Délmagyarország újságírója volt.