Előítélet, politika, gyerek

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Előítélet, politika, gyerek

augusztus 21, 2011 - 19:58
Azok a szülők, akik sportra késztetik gyermekeiket,  jó úton járnak. A gyermek pedig megérdemli, hogy minden esetben tiszta lappal indulhasson, ami itt és most nem könnyű.
A szombati Fehérvár FC–Dunaújváros NB II-es labdarúgó-mérkőzés 88. percében pályára lépett a fiatal tehetség, Orbán Gáspár. A számára jutó 120 másodperccel ügyesen sáfárkodott, volt egy rövid sprintje, egy jó passza, és közös erővel szerelte az ellenfél egyik játékosát. Mozdulatairól a Magyar Távirati Iroda az esemény súlyához képest szegényes, mindössze öt fényképből álló galériával számolt be. Nemzetközi statisztikák szerint két perc alatt legalább 60 jó minőségű fotográfiát lehet készíteni. 
 
Rövid idő alatt 141 - en kommentelték a fenti, gusztustalanul tálalt hírt.
Remélem, ezen  az oldalon mindannyian egyetértünk abban, hogy a politika és magánélet nem összemosandók.
Hogy azok a szülők, akik sportra késztetik gyermekeiket,  jó úton járnak.
A gyermek pedig megérdemli, hogy minden esetben tiszta lappal indulhasson, ami itt és most nem könnyű.
Nézőpontunkból eredően ellmeditálhatnánk persze akár azon is, hogy a miniszterelnök 4 leánya összességében kap-e annyi sajtóhírt a magyar médiában, mint egyetlen fia - de elég, ha csak Kósa debreceni polgármester lányának hasonlóképp elvitatott, noha teljesen jogos  műkorcsolyás sikerei jutnak eszünkbe, s máreis láthatjuk, hogy a sajtóban a gyermek homloktérbe állítása nem nemfüggő.
Családon belül esetleg igen - hisz mint szülők, eldönthetjük, melyik gyermekünket visszük ki repülővel egy-egy nemzetközi sporteseményre, s melyiket nem.
Én vagy mindet vinném, vagy egyiket sem. Ha anyagilag nem megoldható, akkor mindig a legérdeklődőbb korban lévőket vinném.
De persze azt, hogy a nők nem értenek a focihoz, deklaráltra anno Dávis Ibolya is (emlékeztek még rá?)

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)A közös sors összehoz – egy autista gyermeket nevelő szülőkből álló csoport tapasztalatai

május 26, 2014 - 13:34

Autista gyermeket nevelni nagy kihívás: optimista felfogásban kiszínesíti az életünket, átrendezi az értékrendünket, addig nem ismert világot tár fel, telis-teli van szeretettel. Míg pesszimista felfogásban ott vannak a napi konfliktusok, stresszel terhelt hétköznapok akár a gyermek állapotából adódóan, akár a környezettel kapcsolatos összeütközések révén. És ott van a szülői szorongás, aggódás is, hogy milyen élete, jövője lesz akár nélkülünk is ebben a nagyon is a normalitást szűken értelmezett világban.