Előítélet, politika, gyerek

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Előítélet, politika, gyerek

augusztus 21, 2011 - 19:58
Azok a szülők, akik sportra késztetik gyermekeiket,  jó úton járnak. A gyermek pedig megérdemli, hogy minden esetben tiszta lappal indulhasson, ami itt és most nem könnyű.
A szombati Fehérvár FC–Dunaújváros NB II-es labdarúgó-mérkőzés 88. percében pályára lépett a fiatal tehetség, Orbán Gáspár. A számára jutó 120 másodperccel ügyesen sáfárkodott, volt egy rövid sprintje, egy jó passza, és közös erővel szerelte az ellenfél egyik játékosát. Mozdulatairól a Magyar Távirati Iroda az esemény súlyához képest szegényes, mindössze öt fényképből álló galériával számolt be. Nemzetközi statisztikák szerint két perc alatt legalább 60 jó minőségű fotográfiát lehet készíteni. 
 
Rövid idő alatt 141 - en kommentelték a fenti, gusztustalanul tálalt hírt.
Remélem, ezen  az oldalon mindannyian egyetértünk abban, hogy a politika és magánélet nem összemosandók.
Hogy azok a szülők, akik sportra késztetik gyermekeiket,  jó úton járnak.
A gyermek pedig megérdemli, hogy minden esetben tiszta lappal indulhasson, ami itt és most nem könnyű.
Nézőpontunkból eredően ellmeditálhatnánk persze akár azon is, hogy a miniszterelnök 4 leánya összességében kap-e annyi sajtóhírt a magyar médiában, mint egyetlen fia - de elég, ha csak Kósa debreceni polgármester lányának hasonlóképp elvitatott, noha teljesen jogos  műkorcsolyás sikerei jutnak eszünkbe, s máreis láthatjuk, hogy a sajtóban a gyermek homloktérbe állítása nem nemfüggő.
Családon belül esetleg igen - hisz mint szülők, eldönthetjük, melyik gyermekünket visszük ki repülővel egy-egy nemzetközi sporteseményre, s melyiket nem.
Én vagy mindet vinném, vagy egyiket sem. Ha anyagilag nem megoldható, akkor mindig a legérdeklődőbb korban lévőket vinném.
De persze azt, hogy a nők nem értenek a focihoz, deklaráltra anno Dávis Ibolya is (emlékeztek még rá?)

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Abortuszról, társkeresésről, szexről - milyen értékeket közvetít a legolvasottabb magyar női magazin?

szeptember 24, 2010 - 11:27
Várakoznom kellett, nem volt nálam könyv, így gondoltam, kivételesen veszek egy magazint. Mivel úgy véltem, hogy az újságosnál elérhetőek közül még a Nők Lapja a legnormálisabb, mert nincs tele bulvárhírekkel, fogyókúrával, pornótechnikákkal és celebpletykákkal, ezt választottam.
 

Néhány szó a gyerekkori traumákról

szeptember 22, 2011 - 19:45

Azt gondolom, hogy feministaként ugyanolyan fontos a gyerekek bántalmazása elleni küzdelem, mint a nők védelme. Ráadásul a bántalmazó családban felnövő gyerek még kiszolgáltatottabb, mint egy felnőtt nő, akit férje, élettársa bánt. Mindez csak úgy tud fennmaradni, hogy a bántalmazó erős társadalmi támogatottságot élvez.

Mémek és méhek

február 17, 2019 - 13:17
Mémek és méhek, van amikor már felesleges viccet csinálni

Január elseje óta nem követem a magyar híreket, s csak rövid címsorokban, többnyire külföldi oldalakon találok utalásokat az országra, no és az ismerőseim megosztásaiból következtethetek dolgokra, annak ellenére, hogy az ismert magyar híroldalak mind le vannak tiltva a falamról. Akad bőven látnivaló, mert egy dolgot nehéz letiltani: a mémeket. Ezek a humorba csomagolt grafikus tartalmak dömpingszerűen jelennek meg, ha valami megrázó történik.