KREDITRENDSZERT A POLITIKAI PÁLYÁN IS !

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

KREDITRENDSZERT A POLITIKAI PÁLYÁN IS !

szeptember 14, 2012 - 21:57
Ha a magyar polgár elvégzett egy egyetemet, feltehetőleg van némi ismerete arról a szakmáról, amiből diplomázott és amire készült. Mégis kötelezővé tették számukra, hogy rendszeresen frissítsék, aktualizálják tudásukat, így pl. a praktizáló mérnököknek, orvosoknak, pedagógusoknak rendszeresen előírt mennyiségű kreditpontot kell szerezniük a számukra kiírt, választható továbbképzéseken. Így helyes a rendszer - bár kissé túlbiztosított és pénzlenyúlós, mint az egyes szakmák kötelező kamarai tagsághoz kötése is. De hát valamit valamiért, a rendszernek mégiscsak több előnye van, mint hátránya. 
 
Politikusaink iszonyatos hozzá nem értésével egyre gyakrabban találkozva elgondolkodtam, hogy milyen sajnálatos, hogy ehhez az ország sorsát eldöntő szakmához nem kell semmiféle célirányos végzettség. S vajon miféle lehet az a női kvóta ellenében sokat hangoztatott "rátermettség", ami révén poltilikusok serege láthatóan minimális ész és értelem nélkül bekerül a legfőbb döntéshozó testületbe ? De ha már így - úgy - amúgy ott vannak, nem lehetne esetleg utólag, hasonló kreditrendszeres továbbképzés formájában alkalmassá tenni őket a felelős döntések meghozatalára ? 
Elvégre mindannyiunk sorsáról van szó ! 
 
A kétharmados FIDESZ-elszálltság során egyre-másra derül ki, hogy képviselőink szakmai ismeretei mily hiányosak. Egy átlagpolgár sem mond olyan eszementségeket, mint amilyen az ő szájukat immár rendszeresen elhagyja. S miközben ezen röhög az ország, csendben tűrjük, hogy elbaltázzák a jövőnket... 
 
Több kutató kifejtette már - Csaba Lászlót és Hankiss Elemért személy szerint hallottam erről nyilatkozni-, hogy a rendszerváltás óta eltelt 20 évben nem azért húzott el mellettünk szinte minden szomszédunk gazdaságilag, mert mi egy átokkal sújtott nemzet vagyunk - hanem mert a politikusaink ennyivel kevésbé hozzáértően vezették az országot, folyamatosan rossz döntéseket hoztak. Gyengébb képességűek, hozzá nem értőbbek, illetve korruptabbak voltak mint szomszédaink irányítói. 
 
Női körökben idézhetjük például azt a tavalyi balfogásukat, hogy népességünk fogyását egy, kizárólag a nők lelkiismeretére apelláló, az ő egyoldalú áldozatukat elváró örökbeadós plakátkampánnyal igyekeztek megállítani, melyből ráadásul az apa szerepe, felelőssége teljes egészében kimaradt. S horribile dictu tették mindezt az uniótól a nemek esélyegyenlőségének növelésére kapott keretből ! 
 
Az abortusztabletta alkalmazásának korlátozásával e szomorú döntést meghozó családok nőtagját egészségileg kockázatosabb útra kárhoztatva kiemelten megbüntetik. Legutóbb pedig a házastársi verést javasolják a gyermekszüléssel elkerülni... ez egyre szebb ! 
 
Persze nincs mit csodálkozni rajta, hogy nem túl európai megoldásokat képzelnek el egy olyan országban, ahol a nőképviselet már jó ideje az ázsiai átlag alatt honol. Pedig laikusként sem nehéz megjósolni, hogy érdekképviselettel alig rendelkező, konyhába visszaszorított, testi-lelki terror alatt tartott nők soha nem fognak annyit szülni és nevelni még mennyiségben sem (nemhogy minőségben), mint a jó házasságban, egyenrangú partnerként élő, önnön értékeiket is kibontakoztatni tudó, öntudatos, boldog, kiegyensúlyozott anyák. 
 
Szóval, ismétlem : ha már előképzettség nem kell hozzá, azért jobb későn, mint soha alapon a politikusoknak is kreditrendszerben kéne továbbképezniük magukat - hogy legalább az ott szerzett ismereteik alkalmassá tegyék őket a felelős döntések meghozatalára, mert így csak rombolnak és rombolnak és rombolnak : példaként megemlíteném a személyes életérzésem, hogy ebben a országban 1990 óta évről évre egyre rosszabb és nehezebb és kényelmetlenebb nőnek lenni, nőként élni. 
 
És ez csak egy kis adalék-gond a rengeteg között. Kiírhatnának hát képviselőinknek jónéhány hasznos, aktuális kurzust : közgazdaságtant, szociológiát, pszichológiát, etikát, kriminológiát, jogot, történelmet, genderelméletet hallgathatnának. Hiszen egyelőre még szép számú, remek kvalitású tudósunk, kutatónk, előadónk van e témákban - sajnos a felsőoktatás utóbbi megnyirbálása immáron őket is lassú kihalásra ítélte. Milyen kár, hogy nem ők hozták a döntéseket, mert akkor már rég a világ élvonalában lehetnénk, nem pedig egyre inkább lecsúszófélben, mind kilátástalanabbul kínlódnánk ebben a fájdalmasan gyönyörű hazában, Európa szívében.

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Miért nem jó a "családon belüli erőszak" kifejezés?

szeptember 17, 2012 - 23:07
Állítólag a cselekmény ilyetén megnevezése negatív dolgot társít a magasztos család fogalomhoz. Értehetetlen  szemforgatásnak látom ezt:
elkövetni nem annyira ciki, de nevén nevezni, azt igen. Olyasvalaminek érzem, mint a kliens háttérben maradását. Habár ő a főbűnös, mégsem szabad róla beszélni.
 

"Azért jöttem, hogy leszámoljak a pártpolitikai kereszténység legendájával"

május 24, 2013 - 21:24
Balta F. (Fotó: Kati Holland)
 Sziasztok!

Engem semmi nem kvalifikál arra, hogy ma itt álljak, és egészen tegnapig nem is készültem erre. Nem vagyok lelkész, teológus, pszichológus, jogász, sem a hittudomány, sem a családon belüli erőszak nem a szakterületem.

Akkor miért is állok itt? Elsősorban a bántalmazottak miatt, de magam miatt is.

Kettős életet élek.

"Varga Pityu nem csak egy ül a Parlamentben" - Péterfy-Novák Éva (Nők a Pályán) beszéde a Nők Lázadása tüntetésen

szeptember 17, 2012 - 15:56
Péterfy-Novák Éva (Fotó: Csöre András)
A látszat az, mintha fel lehetne lélegezni. De ez, ismétlem, csak a látszat.

Semmi sincs megoldva.

Varga Pityu nem csak egy ül a Parlamentben.

A mondataival az ország férfilakosságának nyilván jelentős része egyet ért.

Varga Istvánok tíz, és százezreivel, millióival kell még megértetni, hogy mért szalonképtelen, mért felháborító, miért vérlázító az a gondolkodás, amit képviselnek.

Már régen foglalkozni kellett volna a nők helyzetének tarthatatlanságával, akkor most nem jutottunk volna idáig.

Nők Lázadása Újra (videóval)

május 16, 2013 - 23:00
Spronz Júlia (PATENT), Wirth Judit (NANE), Antoni Rita (Nőkért, Nők Lázadása), Lovas Nagy Anna (elnök Nők Lázadása). Fotó: Csöre András
Felháborodottan konstatáltuk, hogy a családon belüli erőszak törvény tárgyalásakor ismét gyalázatos áldozathibáztató kijelentések hangzottak el ("az emberek nem akarnak rendezetten élni", "a bántalmazásért a felliberalizálódott családmodell a felelős") - olyan párt soraiból, amely már nem az első nőbántalmazót tűri meg a sorai között (vö. komondor, vö. Lázár: "a pártnak semmi köze hozzá, h ki mit csinál otthon"), és amely most abban a pozícióban lenne, hogy a jelenlegi magyar jogi gyakorlaton változtasson. 
 

"Ahol a nő a bokszsák, ott nincs demokrácia" - Lovas Nagy Anna beszéde

május 23, 2013 - 17:10
Lovas Nagy Anna (Fotó: Kati Holland)

Tisztelt lázadó nők és férfiak, tisztelt Egybegyűltek!

 

254 nappal ezelőtt gyűltünk össze először a Kossuth téren, a családon belüli erőszak külön tényállásként való kezelését akkor lesöprő parlamenti szavazás miatt. 254 napja volt a kormánynak arra, hogy hatékony, az áldozatokat valóban megvédő, az európai normáknak megfelelő törvényt alkosson. Nem sikerült.

Az asszony verve jó?

szeptember 13, 2012 - 16:43
Varga István (Fotó: 168 óra)

A címben jelzett kérdés sok magyar nő számára létkérdés - nem így a parlamentben! Hétfő ÉJSZAKA kezdődött a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállássá emeléséről szóló vita.

Egyes honatyáknak sikerült tovább öregbíteni a Magyar Parlament hímsoviniszta hírnevét. Kezdve azzal, hogy este 10 órára időzítették a Halász Pálma által megkezdett és 100 ezer aláírást eredményező népi kezdeményezés megvitatását, amelyen mindösszesen 7 kormánypárti képviselő vett részt.

Folytatva a hozzászólásaikkal:

"A liberálisok csak abban „bűnösök”, hogy merik néven nevezni a dolgokat!" - Tanos Áron beszéde

május 23, 2013 - 18:59
Tanos Áron (Fotó: Kati Holland)
Sziasztok.

Tanos Áron vagyok 26 éves, kapcsolatban élő magyar férfi,

és még mindig nem verem a  barátnőmet.

A szeptemberi tüntetésen is , azóta csak annyi  változott, hogy 26 éves lettem, a kormány családon belüli erőszakkal kapcsolatos politikája sajnos nem.

"A pártok (mind!) szűrjék ki maguk közül a bántalmazókat!" - Dr. Wirth Judit beszéde

május 24, 2013 - 18:48
Wirth Judit (Fotó: Kati Holland)
Magyarországon a nők és gyerekek elleni családon belüli erőszak szégyenteljesen van szabályozva. Nincsen ellátórendszer az áldozatoknak, nincsenek ismeretek a jogalkalmazók fejében, a hatóságok legtöbbször a józan észt és bármely jóérzésű laikust megszégyenítő tudatlansággal és rosszindulattal állnak az áldozatokkal szemben, és megértéssel és megengedéssel az elkövetők oldalán.
 
Magyarországon 10 éve igyekeznek elodázni, hogy valóban működő jogszabályok szülessenek, és az áldozatokat valóban segítő intézmények jöjjenek létre.

Marad a férfikvóta és az EU szégyenpadja

október 24, 2011 - 23:23
A vitanap kezdeményezője, Ertsey Katalin (LMP)

A fenti sorok megfogalmazásától a múlt szerdai parlamenti vitanapig volt egy választás, és eltelt újabb 4 év - ám mindössze a többször visszaköszönő 18 évet kell 22-re javítani benne, s változatlanul  aktuális minden gondolata.

E sürgető témában, (melyet Európa felvilágosultabb felén szinte  mindenütt respektáltak és  törvényi szabályozással radikálisan javítottak - sok helyen olyannyira régen, hogy  ma már élvezik a népesedéspolitikai eredményeit is !), nálunk  a helybentopogás és elodázás vált  természetes állapottá - ez a hozzáállás jópár felszólalásból világosan kitetszett.

Kirakat és kabaré: a mai "női" esélyegyenlőségi albizottsági ülés

április 16, 2013 - 18:16
Az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság A nők esélyegyenlőségével foglalkozó albizottságának mai - ahol civil megfigyelőként részt vettek többek közt a Magyar Nők Szövetsége, a PATENT Egyesület és a Nőkért Egyesület, valamint a "Változást a Nőkkel!" civil női kerekasztal képviselői - tájékoztatót hallhattunk a nőkkel szembeni erőszakkal kapcsolatos törvénytervezetről.