MSZP, LMP, Együtt: A kormány ratifikálja az Isztambuli Egyezményt!

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

MSZP, LMP, Együtt: A kormány ratifikálja az Isztambuli Egyezményt!

december 08, 2016 - 16:07
A nők elleni erőszak felszámolását célzó isztambuli egyezmény ratifikálására szólította fel a kormányt szerdai budapesti közös sajtótájékoztatóján az MSZP, az LMP és az Együtt.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, az LMP-s Szél Bernadett és Szelényi Zsuzsanna, az Együtt politikusa arról beszélt, hogy a magyar állam és a kormány jelenleg nem tesz megfelelő erőfeszítéseket a magyar nőket és gyerekeket érő erőszak, bántalmazás ellen.
Szél Bernadett szerint egyre inkább úgy tűnik, hogy a kormány ideológiai okokból nem ratifikálja az t, és nem folytat erőteljesebb küzdelmet a nők és gyermekek elleni erőszak megállítása érdekében. A kormánynak az lenne a feladata, hogy az egyezmény ratifikációjával életre hívja a szükséges forrásokat és megoldásokat – hangoztatta, megjegyezve: a krízisközpontokban jelenleg a szükséges férőhelyek egytizede áll csak rendelkezésre.

(MTI)

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Hatékony törvényi fellépést! Nőszervezetek sajtóközleménye a Nők Elleni Erőszak Világnapja alkalmából (2012. november 25.)

november 25, 2012 - 00:00

Hatékony törvényi fellépést követelnek a magyar nők, mert a bántalmazottak valóságára reflektáló jogszabállyal és megfelelő jogalkalmazással a nők és gyerekeik elleni családon belüli erőszak megelőzhető! És megelőzhetőek a családon belüli erőszak állami szentesítését és elfogadását kimondó alábbi szégyenletes határozatok is: