A Nőkért Egyesület idén is csatlakozott az Egymilliárd Nő Ébredése kampányhoz (video)

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

A Nőkért Egyesület idén is csatlakozott az Egymilliárd Nő Ébredése kampányhoz (video)

február 19, 2015 - 17:17

Barna Emília, a Nőkért Egyesület és a Onebillionrising Budapest szervezőcsapatának tagja

Becslések szerint átlagban a világon minden 3. nőt ér élete során az erőszak valamilyen formája, ez a Föld népességére lebontva több mint egymilliárd érintett nőt jelent. A globális figyelemfelkeltő és a nőket sújtó erőszak ellen tiltakozó rendezvényt Eve Ensler amerikai író, a Vagina Monológok szerzője indította. Az ún. „V-napot” február 14-én szokás tartani a világ számos országában, ennek része a nők elleni erőszak megszüntetéséről szóló „Break the Chain” című számra eltáncolt koreográfia – közel azonos időben ugyanazt a koreográfiát táncolják nők tízezrei szerte a világon. Magyarországon idén harmadszor rendeztük meg - nőszervezetek, médiaszemélyiségek és magánszemélyek együttműködésével - az eseményt, melyen egyúttal követeltük az áldozatokat védő Isztambuli Egyezmény ratifikálását és betartását. 

Kivételesen 15-én, vasárnap találkoztunk15.30-kor a Vigadó téren. A műsorvezető Demcsák Zsuzsa volt. 

Felszólaltak:
Juhász Borbála, elnök - Női Érdek
Janet Kelley, aktivista
Stummer Vera, Nane és Patent
Földesi Erzsébet, elnök, a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa 
Békés Dóra, Újrakezdés Csoport 
Nótar Ilona, írónő
Fazakas Pálma, elnök - Születésház Egyesület
Antoni Rita, Nőkért Egyesület

A beszédek után közösen eltáncoltuk - Barna Emília és Szántó Nikolett autóversenyző vezetésével - a Break the Chain koreográfiát. Énekelt: Arany Timi. 

Az alábbiakban megtekinthetitek Józsa MIhály videóját az eseményről:

 

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Idén is részt vettünk az Egymilliárd Nő Ébredésén

február 15, 2016 - 20:43
Egymilliárd Nő Ébredése 2016, Bálint-ház. A bal szélen Barna Emília.

Idén negyedik alkalommal került megrendezésre az Egymilliárd nő ébredése (One Billion Rising) világméretű kampány a nők elleni erőszak ellen. Újra eltáncoltuk a Törd szét a láncot! (Break the Chain!) dalra koreografált mozdulatsort - ezúttal is Barna Emília (Nőkért) és Szántó Nikolett autóversenyző vezetésével -, utána pedig nagy sikerrel bemutatásra kerül a „Kérsz teát?!” című darab. A rendhagyó, egyetemista fiataloknak készült színházi előadást Bánki Gergely és Sipos Vera írta és rendezte, a NANE Egyesület felkérésére és szakértői támogatásával.

Egymilliárd nő ébredése: világméretű tánc a nőket sújtó erőszak ellen

február 16, 2013 - 18:27
KATTINTS A KÉPRE a fotógaléria megtekintéséhez!

A One Billion Rising – amely magyarul az Egymilliárd Nő Ébredése nevet kapta – globális figyelemfelhívó akció: tiltakozás a nőket sújtó erőszak ellen, amely a világon minden harmadik nőt ér élete során. A Föld lakosságára lebontva ez éppen egymilliárd nő – értük táncoltunk február 14-én Magyarország több településén és a világ több mint 200 országában.