Abortusztörténetek

CímAbortusztörténetek
Közlemény típusaKönyv
A kiadás éve2022
SzerzőkErdődi-Juhász, Ágnes, and Vera Mérő
Oldalak száma318
KiadóFelhő Café Könyvek Kft.
VárosBudapest
KulcsszavakAbortusz, női élettörténetek, reprodukciós jogok
Összefoglalás

A kötet szerzői Mérő Vera és Péterfy-Novák Éva felhívására küldték el a kiadónak abortusztörténeteiket. Ötvenöt történet, amely itt, velünk, veletek esett meg, ötvenöt szembesülés az élet egyik legnehezebb kérdésével. Ötvenöt döntés, ötvenötféleképpen ugyanaz a fájdalom. Van, aki saját nevén, van, aki álnéven, és van, aki névtelenségéhez ragaszkodva szerepel ebben a kötetben, melynek olvasása - erre mindenféleképpen fel kell hívnunk az olvasó szíves figyelmét - sokak számára felkavaró lehet.

"Aki arra veszi magának a rabolt jogot, hogy mást a döntéséért szívhanggal, bűntudatkeltéssel vagy bárhogyan megkínozzon, az szörnyeteg. A szörnyetegeket pedig le kell győzni. És ez csak akkor sikerülhet, ha látjuk egymást."
Mérő Vera

,,Teljes szívemből ajánlom ezt a kötetet minden nőnek és férfinak, mindenkinek, akinek van már gyereke és mindenkinek, akinek még nincs; ajánlom minden orvosnak, minden nővérnek, egészségügyi dolgozónak, és legfőképpen azoknak a döntéshozónak, akik politikai játszmáik eszközeként tekintenek az abortuszra. Ez a könyv leplezetlenül és meztelenül mutatja be, mit jelent dönteni egy másik élet és a saját testünk felett."