május 2014

A közös sors összehoz – egy autista gyermeket nevelő szülőkből álló csoport tapasztalatai

május 26, 2014 - 13:34

Autista gyermeket nevelni nagy kihívás: optimista felfogásban kiszínesíti az életünket, átrendezi az értékrendünket, addig nem ismert világot tár fel, telis-teli van szeretettel. Míg pesszimista felfogásban ott vannak a napi konfliktusok, stresszel terhelt hétköznapok akár a gyermek állapotából adódóan, akár a környezettel kapcsolatos összeütközések révén. És ott van a szülői szorongás, aggódás is, hogy milyen élete, jövője lesz akár nélkülünk is ebben a nagyon is a normalitást szűken értelmezett világban.

 

Szeméremsértés vs. szexuális erőszak - a NANE és a PATENT nyílt levele

május 19, 2014 - 17:29

 

A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület NYÍLT LEVELE a Nógrád Megyei Főügyészség Balassagyarmati Járási Ügyészség részére

Május 16-án a sajtóban megjelent egy, a Nógrád Megyei Főügyészség által kiadott sajtóközlemény "Tilosba tévedt férj" címmel, mely beszámolt arról, hogy egy 61 éves férfi a felesége 11 éves tanítványával szexuálisan visszaélt. A Főügyészség sajtóközleménye szerint az elkövető ellen "szeméremsértés" vétsége miatt emeltek vádat. Ennek büntetési tétele két évig terjedő szabadságvesztés, minimum büntetési tétel nélkül.

Ha senki nincs, aki megvédene, védd meg magad!

május 19, 2014 - 07:58

Manapság sok nő kénytelen szembenézni erőszakos támadással az utcán, tolakodó férfiak zaklatásával a szórakozóhelyen, vagy előfordulhat, hogy saját partnere bántalmazza. Martina Józseffel– a pécsi Shinmukan Harcművészeti Központ vezetőjével - arról beszélgettünk hogyan segít a nőknek a harcművészet.

- Rendszeresen tartotok női önvédelmi kurzusokat...

Prostitúció és fizetetlen anyaság: a női test kizsákmányolása

május 17, 2014 - 14:08

Három gyermeket megszültem, és ahogy az idő telik, úgy látom egyre világosabban, hogy a prostitúció és az anyaság mennyire hasonlatos mechanizmusok szerint működnek a patriarchátusban, és egyaránt arról szólnak, hogy a nők ingyenesen kihasznált testi amortizációja minél jobban a férfiak megélhetését és üzletét szolgálja - miközben a nőt kizárják ezekből a javakból, amiket pedig ő hoz létre, és ő fizeti meg az árát is. Ilyen igaztalanságok árán működik a mai világ, és észre sem vesszük.
 

Conchita Wurst vs. Harrach Péter

május 11, 2014 - 17:44
Harrach Wurst

Valóságos morális pánikot váltott ki, hogy az idei eurovíziós dalfesztivált az osztrák "szakállas nő"-ként emlegetett Conchita Wurst nyerte. A felrobbant Facebookon a kommentelők pusztuló társadalomról, iszonytató erkölcsi relativizmusról, nők számára kötelező és férfiak számára szigorúan megtiltott szakállviselésről, fenyegető világvégéről, Szodomáról, Gomorráról, és utcán ürítkező járókelőkről értekeznek. Legszembetűnőbb azonban - a youtube nemzetközi kommentjei közt is - a gyermekek miatti aggodalom. Hogyan hat a kis lelkükre, ha meglátnak egy szakállas nőt a tévében? Mi lesz, ha, horribile, dictu, kedvet kapnak a látottak utánzásához?