Információk a vasárnapi tüntetésről

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Információk a vasárnapi tüntetésről

szeptember 12, 2012 - 15:32
A Nők Lázadása facebook csoport:
 
NŐK, LÁNYOK, ASSZONYOK, ANYÁK!
APÁK, FÉRFIAK!
CSALÁDOSOK, EGYEDÜLÁLLÓK!
GYEREKVÁLLALÓK, DOLGOZÓK!
HONFITÁRSAK, MAGYAROK!

A középkor visszatért Magyarországra.
Ennek véget kell vetni, de gyorsan!
Várunk mindenkit, akit felháborít Varga István fideszes képviselő kijelentése, miszerint a családon belüli erőszakot az szüntetné meg, ha minden nő gyereket szülne. "Ha minden nő megszülte a maga két-három gyerekét, akkor lehet önmegvalósítani." – Vérlázító, hogy a XXI. században ilyen mondat politikustól elhangozhat! Elegünk van a kettős beszédből, a parlamenti képviselők és a kormánypárt elkenő, a családon belüli erőszak kérdését súlytalanná tevő viselkedéséből.

Várunk mindenkit, aki a nők elleni erőszak ügyét fontosnak tartja!
Várunk mindenkit, aki erősebb női képviseletet szeretne a parlamentbe!
Várunk mindenkit, aki azt akarja, hogy ilyen kijelentések ne hangozzanak el következmények nélkül!
Várunk mindenkit, aki elvárja a parlamentben ülő képviselőktől és minden magyar politikustól, hogy az európai normáknak megfelelően a nőket egyenrangú állampolgárnak tekintse, nem szülőcsatornának vagy a népességszabályozás eszközének.

Megmutatjuk, hogy a nők nem tűrik, hogy a parlamentben megalázzák az anyákat, a családosokat, az emancipált, női munkavállalókat, ezért

DEMONSTRÁCIÓT tartunk.

A demonstráció időpontja 2012. szeptember 16., vasárnap 15 óra,
Kossuth Lajos tér

Szervezetek, csoportok jelentkezését a címre várjuk.

A Nők Lázadása Csoport szervezői

 
 
A DirtyWorld Tv promovideója:
 

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Nők Lázadása Újra (videóval)

május 16, 2013 - 23:00
Spronz Júlia (PATENT), Wirth Judit (NANE), Antoni Rita (Nőkért, Nők Lázadása), Lovas Nagy Anna (elnök Nők Lázadása). Fotó: Csöre András
Felháborodottan konstatáltuk, hogy a családon belüli erőszak törvény tárgyalásakor ismét gyalázatos áldozathibáztató kijelentések hangzottak el ("az emberek nem akarnak rendezetten élni", "a bántalmazásért a felliberalizálódott családmodell a felelős") - olyan párt soraiból, amely már nem az első nőbántalmazót tűri meg a sorai között (vö. komondor, vö. Lázár: "a pártnak semmi köze hozzá, h ki mit csinál otthon"), és amely most abban a pozícióban lenne, hogy a jelenlegi magyar jogi gyakorlaton változtasson.