Információk a vasárnapi tüntetésről

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Információk a vasárnapi tüntetésről

szeptember 12, 2012 - 15:32
A Nők Lázadása facebook csoport:
 
NŐK, LÁNYOK, ASSZONYOK, ANYÁK!
APÁK, FÉRFIAK!
CSALÁDOSOK, EGYEDÜLÁLLÓK!
GYEREKVÁLLALÓK, DOLGOZÓK!
HONFITÁRSAK, MAGYAROK!

A középkor visszatért Magyarországra.
Ennek véget kell vetni, de gyorsan!
Várunk mindenkit, akit felháborít Varga István fideszes képviselő kijelentése, miszerint a családon belüli erőszakot az szüntetné meg, ha minden nő gyereket szülne. "Ha minden nő megszülte a maga két-három gyerekét, akkor lehet önmegvalósítani." – Vérlázító, hogy a XXI. században ilyen mondat politikustól elhangozhat! Elegünk van a kettős beszédből, a parlamenti képviselők és a kormánypárt elkenő, a családon belüli erőszak kérdését súlytalanná tevő viselkedéséből.

Várunk mindenkit, aki a nők elleni erőszak ügyét fontosnak tartja!
Várunk mindenkit, aki erősebb női képviseletet szeretne a parlamentbe!
Várunk mindenkit, aki azt akarja, hogy ilyen kijelentések ne hangozzanak el következmények nélkül!
Várunk mindenkit, aki elvárja a parlamentben ülő képviselőktől és minden magyar politikustól, hogy az európai normáknak megfelelően a nőket egyenrangú állampolgárnak tekintse, nem szülőcsatornának vagy a népességszabályozás eszközének.

Megmutatjuk, hogy a nők nem tűrik, hogy a parlamentben megalázzák az anyákat, a családosokat, az emancipált, női munkavállalókat, ezért

DEMONSTRÁCIÓT tartunk.

A demonstráció időpontja 2012. szeptember 16., vasárnap 15 óra,
Kossuth Lajos tér

Szervezetek, csoportok jelentkezését a címre várjuk.

A Nők Lázadása Csoport szervezői

 
 
A DirtyWorld Tv promovideója:
 

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Nők Lázadása Újra (videóval)

május 16, 2013 - 23:00
Spronz Júlia (PATENT), Wirth Judit (NANE), Antoni Rita (Nőkért, Nők Lázadása), Lovas Nagy Anna (elnök Nők Lázadása). Fotó: Csöre András
Felháborodottan konstatáltuk, hogy a családon belüli erőszak törvény tárgyalásakor ismét gyalázatos áldozathibáztató kijelentések hangzottak el ("az emberek nem akarnak rendezetten élni", "a bántalmazásért a felliberalizálódott családmodell a felelős") - olyan párt soraiból, amely már nem az első nőbántalmazót tűri meg a sorai között (vö. komondor, vö. Lázár: "a pártnak semmi köze hozzá, h ki mit csinál otthon"), és amely most abban a pozícióban lenne, hogy a jelenlegi magyar jogi gyakorlaton változtasson. 
 

KREDITRENDSZERT A POLITIKAI PÁLYÁN IS !

szeptember 14, 2012 - 21:57
Ha a magyar polgár elvégzett egy egyetemet, feltehetőleg van némi ismerete arról a szakmáról, amiből diplomázott és amire készült. Mégis kötelezővé tették számukra, hogy rendszeresen frissítsék, aktualizálják tudásukat, így pl. a praktizáló mérnököknek, orvosoknak, pedagógusoknak rendszeresen előírt mennyiségű kreditpontot kell szerezniük a számukra kiírt, választható továbbképzéseken. Így helyes a rendszer - bár kissé túlbiztosított és pénzlenyúlós, mint az egyes szakmák kötelező kamarai tagsághoz kötése is.

"A pártok (mind!) szűrjék ki maguk közül a bántalmazókat!" - Dr. Wirth Judit beszéde

május 24, 2013 - 18:48
Wirth Judit (Fotó: Kati Holland)
Magyarországon a nők és gyerekek elleni családon belüli erőszak szégyenteljesen van szabályozva. Nincsen ellátórendszer az áldozatoknak, nincsenek ismeretek a jogalkalmazók fejében, a hatóságok legtöbbször a józan észt és bármely jóérzésű laikust megszégyenítő tudatlansággal és rosszindulattal állnak az áldozatokkal szemben, és megértéssel és megengedéssel az elkövetők oldalán.
 
Magyarországon 10 éve igyekeznek elodázni, hogy valóban működő jogszabályok szülessenek, és az áldozatokat valóban segítő intézmények jöjjenek létre.