Juhász-ügy? Legyünk következetesek! a Nőkért Egyesület közleménye

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Juhász-ügy? Legyünk következetesek! a Nőkért Egyesület közleménye

február 13, 2018 - 10:58

Elutasítunk a nők elleni erőszak, vagy annak gyanúja vonatkozásában bármiféle kettős mércét a feltételezett elkövető politikai hovatartozása mentén.

Felháborodásunkat fejezzük ki egyrészt, amiért több ismert ellenzéki portál (akár épp feminista szerzőn keresztül!) rögtön a kételkedésének adott hangot – amit, ha kormánypárti politikus került volna ilyen vádak kereszttüzébe, nem tett volna meg. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a saját (politikai és civil) közösségeinken belül sem tűrjünk meg bántalmazókat, és minden felmerülő gyanús eset alapos és elfogulatlan kivizsgálásra kerüljön.

Felháborodásunkat fejezzük ki másrészt, amiért a kormányközeli média csak akkor mutat érdeklődést a nők elleni erőszak ügye iránt – és csak akkor keresi meg az egyébként életvitelszerűen ócsárolt nőszervezeteket –, amikor a feltételezett elkövető ellenzéki politikus, vagy más általuk nemkívánatosnak tartott társadalmi csoport tagja. E szelektív nőjogi érzékenység különösen felháborító annak fényében, hogy ugyenezen médiumok eddig – például rémhírek és terjesztésével – mindent elkövettek a probléma rendszerszintű javítására hivatott lejáratása és hazai jogrendbe illesztésének megakadályozása érdekében.

Követeljük, hogy minden médium politikai beállítottságától függetlenül egyforma gondossággal tájékoztasson a nők elleni erőszakkal kapcsolatos ügyekről, és ne degradálja ezt a világnézeteken átívelő problémát pártpolitikai és kampányeszközzé.

Budapest, 2018. február 13.

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Várakozó állásponton - A Nőkért Egyesület közleménye

szeptember 04, 2014 - 17:16

A Class FM szerkesztősége az egyesületi levelezési címünkre is elküldte mai . Üdvözöljük a lépést, ahogyan a dokumentumban említett egyhónapos erőszakellenes kampány szándékát is.

Mindazonáltal fontosnak tartjuk, hogy a tervezett kampány a nőszervezetek és áldozatvédő szervezetek (Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, NANE, PATENT, Stop Férfierőszak, Keret Koalíció) bevonásával, velük egyeztetve, szakvéleményüket figyelembe véve történjen.

A nemi erőszak nem vicces - a Nőkért Egyesület és a csatlakozó szervezetek sajtónyilatkozata

szeptember 03, 2014 - 18:47

Alulírott szervezetek felháborodva értesültünk az ELTE TÓK fonyódligeti gólyatáborában történt nemi erőszakról, és ennek kapcsán arról, hogy az esetet bagatellizálták, és kedélyes-humoros, nagy nevetésekkel tarkított beszélgetést fűztek fel rá.