2011 legjobb femme metal albumai

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

2011 legjobb femme metal albumai

december 30, 2011 - 13:26
2011 legjobb femme metal albumai szerintem.

Linnea Vikstrom és Chiara Malvestiti a Therionból

2011 legjobb femme metal albumai szerintem az alábbiak. Véleményem szerint az eddig kevésbé ismert franciák viszik el az első díjat! Kiváló, telt hangú, képzett szoprán énekesnő, igényes, dinamikus zene = tökéletes párosítás.

1. Adrana - Ancient Realms

Véleményem szerint az eddig kevésbé ismert franciák viszik el az első díjat! Kiváló, telt hangú, képzett szoprán énekesnő, igényes, dinamikus zene = tökéletes párosítás.

2. Silent Opera - Immortal Beauty

Másik idei felfedezettem egy olasz zenekar (nem összekeverendők az azonos nevű Nightwish-tribute-tal) - a Lilium maga a tökély:

3. Stream of Passion: Darker Days 

A holland Stream of Passion egyre jobb lesz: az én szememben középszerű, háttérzenének alkalmas, kellemes, de felejthető dallamokat produláló csapatból - ahogy pár éve láttam őket - kerültek új albumukkal a legjobbak közé.

4. Imperia: Secret Passion

Szintén hollandok.

 

5. Midnattsol: The Metamorphosis Melody

 

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Hétvégi zene: Piros pünkösd napja

június 10, 2011 - 17:53
Gospel

Most vasárnap-hétfőn ünnepeljük pünkösd ünnepét. A köztudatban úgy él, hogy ilyenkor, Krisztus mennybemenetele után az ötvenedik a napon (pünkösd jelentése: ötven) szállt alá a Szentlélek, a Szentháromság harmadik tagja. De aki körülnéz , az láthatja a pünkösd sem vegytiszta keresztény ünnep. A fenti linken további érdekes leírások találhatók az alkalomhoz fűződő népszokásokról is.