Felmentettek egy erőszakkal vádolt férfit Írországban, mert a 17 éves áldozat csipkés tangát viselt

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

Felmentettek egy erőszakkal vádolt férfit Írországban, mert a 17 éves áldozat csipkés tangát viselt

november 15, 2018 - 16:53

Fotó: Emma Kelly

"Csak nézzék meg hogyan öltözött. Csipkés tangát viselt" - szólt a védőügyvéd érve. Miután az Irish Examiner napilap részletesen ismertette a bíróság ítéletét, a dublini Erőszak-krízisközpont vezetője a védőt bírálta. A Twitteren hamar terjedni kezdett a , vagyis az hashtag, amivel alsóneműjükről posztoltak képeket - írja a .

Tegnap az ítélet színhelyén, Corkban több százan tiltakoztak, bugyikat lóbálva, az áldozathibáztató ítélet ellen. 

 

 

 

Az öltözködésre hivatkozó áldozathibáztatás ellen korábban már Magyarországon is tiltakozott a

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Utcai támadások nők ellen - mi a megoldás?

szeptember 18, 2010 - 19:01
Take Back the Night! felvonulás a 80-as években. Forrás: Durham University Archives.

Amikor az első eset után próbáltam lebeszélni az éjjeli hazamenetelről, megmakacsolta magát, és azt mondta, nehogymár csak mert ő nő, ne legyen joga éjjel bulizni, és az utcán közlekedni. "Vagy talán este 7 és reggel 6 között kijárási tilalom van a nőknek?" - tette hozzá ironikusan. Nem ő találta ezt ki: amikor feljelentette az utcai rablót, a rendőrök elsősorban arra voltak nagyon kíváncsiak, hogy ő a támadás előtt hol volt, kikkel, hány óráig, pontosan mit és mennyit ivott (ez aztán mit számít???

16 AKCIÓNAP A NŐK ELLENI ERŐSZAK ELLEN (nov. 25. - dec. 10.) - Képeslapok minden napra

november 25, 2009 - 18:25
November 25. és december 10. között minden nap egy-egy, nőknek, illetve férfiaknak szóló képeslap jelenik meg az interneten. Az idei 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen szervezői ezen képeslap-sorozattal szeretnék felhívni a bántalmazott nők helyzetére és a bántalmazó férfiak felelősségére a figyelmet. A képeslapokon a bántalmazás hátterében álló gondolatok olvashatóak, kiegészítve az érintettekkel dolgozók véleményével. Kérjük, hogy a képeslapjaink továbbküldésével járuljon hozzá az áldozatok támogatásához!