Rendőri fellépés: ligetvédők vs. bántalmazók - a Nőkért Egyesület nyilatkozata

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Rendőri fellépés: ligetvédők vs. bántalmazók - a Nőkért Egyesület nyilatkozata

július 07, 2016 - 20:34
A Nőkért Egyesület felháborodottan konstatálja, hogy a környezetpusztítás és az önkényes kormányprojektek társadalmi egyeztetés nélküli kivitelezése ebben az országban jóval fontosabb, mint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme.

Keresztes Magdi fotója (Facebook)

A Nőkért Egyesület felháborodottan konstatálja, hogy a környezetpusztítás és az önkényes kormányprojektek társadalmi egyeztetés nélküli kivitelezése ebben az országban jóval fontosabb, mint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme. Az erőszakmentesen tiltakozó Ligetvédőket igen határozottan, keménykedve, jogsértésektől sem visszariadva bilincsben elhurcolják a marcona rendőrök - nem értjük, vajon hol ez a gyorsaság, vehemencia és hatékonyság, amikor nőket, gyerekeket verő, erőszakoló, terrorizáló bántalmazókat kellene elvinni? Felháborítónak tartjuk, hogy amíg a rend őrei ártalmatlan kártyázók fölött ácsorognak, békés tiltakozókat, köztük időseket és fogyatékossággal élőket rángatnak, a családon, párkapcsolaton belüli bántalmazók zavartalanul folytatják a tevékenységüket, mert ott bezzeg a rendőrség azt az elvet vallja, hogy addig nem avatkozik be, . Javasoljuk a hatóságoknak, hogy vizsgálják felül erőik csoportosítását és hatékonyabban állapítsák meg, kik a társadalomra veszélyes elemek.

"Ha legközelebb telefont kapok egy bántalmazott nőtől, hogy megint megverték és a kiérkező rendőrök nem csinálnak semmit, azt fogom tanácsolni, hogy mondja azt, hogy a bántalmazó kint volt a ligetben demonstrálni és akkor hátha kezelésbe veszik." - Seres Barbara

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)