november 2021

16 akciónap a nők elleni erőszak ellen 2021 - összegyűjtött médiamegjelenéseink

november 26, 2021 - 21:48
Egy cipőben járunk

„Az elmúlt bő 150 évben rengeteg előrelépés történt a nők jogai terén: a nők Európában, így Magyarországon is kivívták, hogy jogilag önállók legyenek, örökölhessenek, munkát vállalhassanak, bankszámlát nyithassanak, egyetemre járhassanak, íróként vagy művészként elismerést szerezhessenek, szavazhassanak és politikai tisztségeket tölthessenek be. Mindezen fontos eredmények dacára a nemek közti teljes egyenlőség még mára sem valósult meg. Ennek egyik legfőbb akadálya ma az, hogy a nők nem kapnak megfelelő védelmet a nemi alapú erőszakkal szemben.

Fejes Rita: Hogyan fajul a kapcsolati erőszak fizikai bántalmazássá?

november 26, 2021 - 21:34
Hogyan fajul a kapcsolati erőszak fizikai bántalmazássá?

Hogyan fajul el egy nagy szerelemnek induló kapcsolat lelki, szóbeli bántalmazássá, majd fizikai erőszakká? Fejes Rita színésznő megosztja velünk tapasztalatait. Hallgasd meg történetét, és oszd meg! Segíts másoknak is megérteni a bántalmazó kapcsolat működését: tégy Te is az áldozathibáztatás ellen!

Antoni Rita: A Nőkért Egyesület kampányai a nők elleni erőszak ellen a 16 akciónap alatt

november 26, 2021 - 21:25
A Nőkért Egyesület kampányai a nők elleni erőszak ellen a 16 akciónap alatt

A "16 akciónap a nők elleni erőszak ellen" kampányt, amelyre november 25. (a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja) és december 10. (az emberi jogok világnapja) között került sor, idén már 30. alkalommal rendezik meg világszerte a nők jogai és biztonsága iránt elkötelezett szervezetek. 

Gúzsba kötve - Schiller Noa fotósorozata a kapcsolati erőszakról

november 26, 2021 - 16:21
Senki sem hinne neked - fotó: Schiller Noa - KATTINTS A KÉPRE AZ ALBUM MEGTEKINTÉSÉHEZ!

- Miért tűr az áldozat? - teszik fel sokan a tipikus kérdést, ha bántalmazó kapcsolat kerül szóba. - Én aztán az agresszió első jelénél azonnal lelépnék! - büszkélkednek olyanok, akiknek (szerencséjükre) fogalmuk sincs, mit él át az áldozat egy ilyen helyzetben. Ez az üzenet („én bezzeg milyen erős nő vagyok, te meg milyen béna") nemhogy nem segít, de még mélyebbre is löki az áldozatot. Az áldozatok felé mindenkor együttérzéssel kell fordulni, és őket az önértékelésükben - annak további leépítése helyett - meg kell erősíteni.