Antoni Rita: A Nőkért Egyesület kampányai a nők elleni erőszak ellen a 16 akciónap alatt

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Antoni Rita: A Nőkért Egyesület kampányai a nők elleni erőszak ellen a 16 akciónap alatt

november 26, 2021 - 21:25
Legyenek a nők bármilyen különbözőek is, közös bennük, hogy életük során megtapasztalták a nemi alapú erőszak vagy a szexuális zaklatás valamilyen formáját.

A Nőkért Egyesület kampányai a nők elleni erőszak ellen a 16 akciónap alatt

A "16 akciónap a nők elleni erőszak ellen" kampányt, amelyre november 25. (a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja) és december 10. (az emberi jogok világnapja) között került sor, idén már 30. alkalommal rendezik meg világszerte a nők jogai és biztonsága iránt elkötelezett szervezetek. 

A Nőkért Egyesület idén három eseménnyel: egy Nőkért Szabadegyetem beszélgetéssel (dec. 1.), valamint a 16 akciónap teljes időtartama alatt a és az Egy cipőben járunk c. videókampánnyal jelentkezik. Tartsatok velünk! 

A nyitó videóban a Nőkért Egyesület elnöke, Antoni Rita mondja el a 16 akciónap eredetét. 

A többi epizódban túlélők mesélik el a velük történteket és üzenik a többi érintettnek: nem a te hibád, nem a te szégyened!

Találkozhattok: Fejes Rita és Döbrösi Laura színésznőkkel, Csurika Mária és Lakatosné Jutka hajléktalan aktivistákkal, Bánovics Marcsi és Larion Zoé fotómodellekkel, Katona Eszter és Sághy Gabriella életmódtanácsadókkal, Kocsis Nikolett egyetemi hallgatóval, a Nő az Erőnk! egyesület aktivistájával, Kozma Rita stylisttal, body positivity aktivistával, Szántó Nikolett festőművész-restaurátor, autóversenyzővel, Mórucz Szilviával, a Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen segítő csoport tagjával és Horváth Réka mentálhigiéniés szakemberrel.

A videók elkészítése Takács Mária filmrendező, videós újságíró munkája.

Sokszínű csapatunkkal üzenjük mindenkinek, akit kapcsolati erőszak, nemi erőszak, munkahelyi szexuális zaklatás, utcán, közlekedési eszközön vagy szórakozóhelyen történő zaklatás, továbbá lelki, verbális bántalmazás, vagy az erőszak/zaklatás egyéb formája ért: nem vagy egyedül!

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)