Prostitúció igen, vezető pozíció már kevésbé - avagy az "okos nő" helye

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Prostitúció igen, vezető pozíció már kevésbé - avagy az "okos nő" helye

december 16, 2010 - 14:07
Egy 17 éves srác az interneten felfedezte, hogy egyetemista nővére titokban prostituált.

Egy 17 éves srác az interneten felfedezte, hogy egyetemista nővére titokban prostituált.

(vagy gondolják komolyan!), hogy "fizetéskiegészítés", így finanszírozza tanulmányait, sőt, a 25 ezres órabérével valahol még "okosabb" is, mint a 300-as órabérben az utcán szórólapozó diáklány. ...Hányszor facsarják ki az "okos nő" fogalmát! Az "okos nő" szemet huny a megcsalás felett, az "okos nő" elhallgatja igényeit, az "okos nő" elnézi, ha a párja pornót néz, prostituálthoz jár, stb. Most meg az "okos nő" maga is prostituáltnak áll. Persze e "megértő", helyeslő magatartás mellett az ítélkezés, megvetés ugyanúgy ott van.

Jönnek páran azzal is, hogy ezt milyen sokan csinálják. És??? Attól, hogy sok nő ezt csinálja, még rendben van a dolog? Egyáltalán nincs. "A prostitúció mindig is létezett" - mondják még az okosok. Na de miért létezett? Mert volt rá KERESLET.

Mindig akadtak olyan emberi mivoltukból kivetkőzött férgek, akik önmagukat is képesek olyan szinten megalázni, hogy fizetnek a szexért. A képbe jönnek az anyaság erkölcsei is - "legalább mindent meg fog tudni adni a gyerekének", stb. (Persze hogy a gyerek mit fog érezni, ha megtudja, honnan a jólét, arról már kevesebb szó esik.) És akkor még csak az önállóan dolgozó, "önkéntes" prostituáltakról beszéltünk - azokról nem, akiket férfi stricik kényszerítenek erre, veszik el a pénzüket, stb.

Egy pornómagazin főszekesztő(nő..)je nemrég azt nyilatkozta, hogy a gazdasági válság óta tömegesen megnőtt azoknak a magyar nőknek a száma, akik a szexiparban kívánnak elhelyezkedni.

Lehet egyszerre okosnak nevezni és megvetni a prostituáltakat, pornószínésznőket, vagy akár csak a gold diggereket, akik egy gazdag férfival kitartatják magukat - de fel kellene tenni azt a kérdést is, nincs-e valami baj a társadalommal, amiért sok nő látja e formában a felemelkedés, anyagi biztonság (vagy akár csak a tanulmányok melletti alapvető megélhetés!) lehetőségét? (Jóval több nő, mint férfi - és nem mellesleg férfi prostituáltak esetében is túlnyomórészt férfiak a kliensek, a férfi prostituáltak tipikusan meleg prostituáltak!!!) Nincs-e valami baj a társadalommal pusztán amiatt, hogy LÉTEZIK ez a lehetőség? Nagyon kevesen fordulnak prostituálthoz csak azért, mert annyira előnytelen külsejűek, hogy másképp nem jutnak szexhez - a prostitúció elsősorban a másik feletti uralomról szól.

Az a benyomásom támadt, hogy a többség mindezt teljesen helyénvalónak találja (a társadalomban szükség van olyan nőkre, akiket egyszerre lehet használni és megbélyegezni, megvetni?) - viszont, fájdalmas kontraszt, mekkora az ellenkezés azzal szemben, hogy a nők a jó fizetéssel járó magas pozíciókba, politikai tisztségekbe jussanak.

 

 

Kliensmosdatás + áldozatkurvázás, pszichológustól

január 17, 2010 - 18:14
A kép illusztráció (Fotó: Pixabay)

Tucatszámra jelennek meg könyvek a prostituáltak életéről, munkájáról és a megpróbáltatásaikról, ezzel szemben minket most az érdekelt, hogy a férfiakat mi motiválja arra, hogy fizessenek egy-egy aktusért. Kérdésünkre Dr. Villányi István pszichológus válaszolt, aki szerint a legtöbb férfi számára teljesen egyértelmű a kurvázás lélektana, bár ezt a nők soha nem fogják megérteni. A szakember véleménye ugyanakkor az, hogy meg kellene tanulni elfogadni, hiszen prostituáltak mindig voltak, vannak, és lesznek. A beszélgetés összegzéseként a következő hat okot gyűjtöttünk össze, ami miatt egy pasi prostituáltat keres fel.

Magyar roma prostituáltak - és ezerannyi svájci kliens Svájcban

november 17, 2012 - 18:39
Érdekes módon a svájci és holland bordélyokban "dolgoztatott" magyar roma lányok problémájával immár heti rendszerességgel nem a magyar hatóság foglalkozik, hanem az ottaniak. Számomra ebben az a furcsa, hogy vajon miért nem a saját háza táján söpröget mindenki, amikor bőven volna mit.

Käthe Schirmacher német író, újságíró, feminista (1865–1930)

augusztus 04, 2016 - 13:22

Németországban született 1865. augusztus 6-án. Sokáig élt Párizsban, a Sorbonne-on volt egyetemi hallgató, itt ismerkedett meg a nőmozgalom számos képviselőjével, és inspirálta a szintén itt tartózkodó -t, az első magyar könyvtárosnőt. 

Angliában dolgozott, Zürichben doktorált.

Mítoszok a prostitúcióról

március 09, 2014 - 10:34

#1: „A prostitúció a legősibb mesterség a világon”

Ellenkezőleg: talán inkább a striciség a legősibb mesterség. Egyébként abból, hogy valami régóta létezik, egyáltalán nem következik, hogy nem is kell, vagy nem is lehet változtatni rajta. Senki nem mondja, hogy „gyilkosság mindig volt, mindig lesz, így hát sajnos nem lehet mit tenni ellene.” Jusson eszünkbe a halálbüntetés vagy a rabszolgaság példája.

 

 

#2: „Ez is csak munka, mint bármi más.”

Szexmunkások, családmunkások

november 20, 2017 - 21:48

Egyre nagyobb teret nyer a „szexmunka” szemlélet, ami (még ha jó szándék is van mögötte – ezt sok esetben nem kétlem!) végeredményben megcsúfolja az emberi jogok eszméjét, sáros lábbal tapos a nők , gúnyt űz a szabadság fogalmából. Feminista álruhába öltöztetve bizarr ideológiai hibrid lesz belőle, amelynek értelmében a szexet vásárló kuncsaft a női jogok támogatójává lényegül át.

Miért nem érdemlik meg a nők a valódi kikapcsolódást?

július 31, 2009 - 20:38

Mik is ezek a „jótanácsok”? Egy részük tipikusan a külső megjelenéssel való foglalkozás témakörébe sorolható. Más részük arra buzdít, hogy töltsünk esetenként több időt barátnőinkkel, cseverésszünk velük, hanyagoljuk egy-egy napra a házimunkát, vagy flörtöljünk (persze szigorúan csak akkor, ha nincs senkink). A cikkírók feltételezik, hogy nekünk, nőknek állandó bűntudatot okoz, ha édességet eszünk, ha nem sportolunk eleget, vagy ha sminkeljük/nem sminkeljük magunkat.