Prostitúció igen, vezető pozíció már kevésbé - avagy az "okos nő" helye

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Prostitúció igen, vezető pozíció már kevésbé - avagy az "okos nő" helye

december 16, 2010 - 14:07
Egy 17 éves srác az interneten felfedezte, hogy egyetemista nővére titokban prostituált.

Egy 17 éves srác az interneten felfedezte, hogy egyetemista nővére titokban prostituált.

(vagy gondolják komolyan!), hogy "fizetéskiegészítés", így finanszírozza tanulmányait, sőt, a 25 ezres órabérével valahol még "okosabb" is, mint a 300-as órabérben az utcán szórólapozó diáklány. ...Hányszor facsarják ki az "okos nő" fogalmát! Az "okos nő" szemet huny a megcsalás felett, az "okos nő" elhallgatja igényeit, az "okos nő" elnézi, ha a párja pornót néz, prostituálthoz jár, stb. Most meg az "okos nő" maga is prostituáltnak áll. Persze e "megértő", helyeslő magatartás mellett az ítélkezés, megvetés ugyanúgy ott van.

Jönnek páran azzal is, hogy ezt milyen sokan csinálják. És??? Attól, hogy sok nő ezt csinálja, még rendben van a dolog? Egyáltalán nincs. "A prostitúció mindig is létezett" - mondják még az okosok. Na de miért létezett? Mert volt rá KERESLET.

Mindig akadtak olyan emberi mivoltukból kivetkőzött férgek, akik önmagukat is képesek olyan szinten megalázni, hogy fizetnek a szexért. A képbe jönnek az anyaság erkölcsei is - "legalább mindent meg fog tudni adni a gyerekének", stb. (Persze hogy a gyerek mit fog érezni, ha megtudja, honnan a jólét, arról már kevesebb szó esik.) És akkor még csak az önállóan dolgozó, "önkéntes" prostituáltakról beszéltünk - azokról nem, akiket férfi stricik kényszerítenek erre, veszik el a pénzüket, stb.

Egy pornómagazin főszekesztő(nő..)je nemrég azt nyilatkozta, hogy a gazdasági válság óta tömegesen megnőtt azoknak a magyar nőknek a száma, akik a szexiparban kívánnak elhelyezkedni.

Lehet egyszerre okosnak nevezni és megvetni a prostituáltakat, pornószínésznőket, vagy akár csak a gold diggereket, akik egy gazdag férfival kitartatják magukat - de fel kellene tenni azt a kérdést is, nincs-e valami baj a társadalommal, amiért sok nő látja e formában a felemelkedés, anyagi biztonság (vagy akár csak a tanulmányok melletti alapvető megélhetés!) lehetőségét? (Jóval több nő, mint férfi - és nem mellesleg férfi prostituáltak esetében is túlnyomórészt férfiak a kliensek, a férfi prostituáltak tipikusan meleg prostituáltak!!!) Nincs-e valami baj a társadalommal pusztán amiatt, hogy LÉTEZIK ez a lehetőség? Nagyon kevesen fordulnak prostituálthoz csak azért, mert annyira előnytelen külsejűek, hogy másképp nem jutnak szexhez - a prostitúció elsősorban a másik feletti uralomról szól.

Az a benyomásom támadt, hogy a többség mindezt teljesen helyénvalónak találja (a társadalomban szükség van olyan nőkre, akiket egyszerre lehet használni és megbélyegezni, megvetni?) - viszont, fájdalmas kontraszt, mekkora az ellenkezés azzal szemben, hogy a nők a jó fizetéssel járó magas pozíciókba, politikai tisztségekbe jussanak.

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Mítoszok a prostitúcióról

március 09, 2014 - 10:34

#1: „A prostitúció a legősibb mesterség a világon”

Ellenkezőleg: talán inkább a striciség a legősibb mesterség. Egyébként abból, hogy valami régóta létezik, egyáltalán nem következik, hogy nem is kell, vagy nem is lehet változtatni rajta. Senki nem mondja, hogy „gyilkosság mindig volt, mindig lesz, így hát sajnos nem lehet mit tenni ellene.” Jusson eszünkbe a halálbüntetés vagy a rabszolgaság példája.

 

 

#2: „Ez is csak munka, mint bármi más.”