Prostitúció igen, vezető pozíció már kevésbé - avagy az "okos nő" helye

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Prostitúció igen, vezető pozíció már kevésbé - avagy az "okos nő" helye

december 16, 2010 - 14:07
Egy 17 éves srác az interneten felfedezte, hogy egyetemista nővére titokban prostituált.

Egy 17 éves srác az interneten felfedezte, hogy egyetemista nővére titokban prostituált.

(vagy gondolják komolyan!), hogy "fizetéskiegészítés", így finanszírozza tanulmányait, sőt, a 25 ezres órabérével valahol még "okosabb" is, mint a 300-as órabérben az utcán szórólapozó diáklány. ...Hányszor facsarják ki az "okos nő" fogalmát! Az "okos nő" szemet huny a megcsalás felett, az "okos nő" elhallgatja igényeit, az "okos nő" elnézi, ha a párja pornót néz, prostituálthoz jár, stb. Most meg az "okos nő" maga is prostituáltnak áll. Persze e "megértő", helyeslő magatartás mellett az ítélkezés, megvetés ugyanúgy ott van.

Jönnek páran azzal is, hogy ezt milyen sokan csinálják. És??? Attól, hogy sok nő ezt csinálja, még rendben van a dolog? Egyáltalán nincs. "A prostitúció mindig is létezett" - mondják még az okosok. Na de miért létezett? Mert volt rá KERESLET.

Mindig akadtak olyan emberi mivoltukból kivetkőzött férgek, akik önmagukat is képesek olyan szinten megalázni, hogy fizetnek a szexért. A képbe jönnek az anyaság erkölcsei is - "legalább mindent meg fog tudni adni a gyerekének", stb. (Persze hogy a gyerek mit fog érezni, ha megtudja, honnan a jólét, arról már kevesebb szó esik.) És akkor még csak az önállóan dolgozó, "önkéntes" prostituáltakról beszéltünk - azokról nem, akiket férfi stricik kényszerítenek erre, veszik el a pénzüket, stb.

Egy pornómagazin főszekesztő(nő..)je nemrég azt nyilatkozta, hogy a gazdasági válság óta tömegesen megnőtt azoknak a magyar nőknek a száma, akik a szexiparban kívánnak elhelyezkedni.

Lehet egyszerre okosnak nevezni és megvetni a prostituáltakat, pornószínésznőket, vagy akár csak a gold diggereket, akik egy gazdag férfival kitartatják magukat - de fel kellene tenni azt a kérdést is, nincs-e valami baj a társadalommal, amiért sok nő látja e formában a felemelkedés, anyagi biztonság (vagy akár csak a tanulmányok melletti alapvető megélhetés!) lehetőségét? (Jóval több nő, mint férfi - és nem mellesleg férfi prostituáltak esetében is túlnyomórészt férfiak a kliensek, a férfi prostituáltak tipikusan meleg prostituáltak!!!) Nincs-e valami baj a társadalommal pusztán amiatt, hogy LÉTEZIK ez a lehetőség? Nagyon kevesen fordulnak prostituálthoz csak azért, mert annyira előnytelen külsejűek, hogy másképp nem jutnak szexhez - a prostitúció elsősorban a másik feletti uralomról szól.

Az a benyomásom támadt, hogy a többség mindezt teljesen helyénvalónak találja (a társadalomban szükség van olyan nőkre, akiket egyszerre lehet használni és megbélyegezni, megvetni?) - viszont, fájdalmas kontraszt, mekkora az ellenkezés azzal szemben, hogy a nők a jó fizetéssel járó magas pozíciókba, politikai tisztségekbe jussanak.

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Prostitúció és fizetetlen anyaság: a női test kizsákmányolása

május 17, 2014 - 14:08

Három gyermeket megszültem, és ahogy az idő telik, úgy látom egyre világosabban, hogy a prostitúció és az anyaság mennyire hasonlatos mechanizmusok szerint működnek a patriarchátusban, és egyaránt arról szólnak, hogy a nők ingyenesen kihasznált testi amortizációja minél jobban a férfiak megélhetését és üzletét szolgálja - miközben a nőt kizárják ezekből a javakból, amiket pedig ő hoz létre, és ő fizeti meg az árát is. Ilyen igaztalanságok árán működik a mai világ, és észre sem vesszük.
 

A prostitúció legalizálása „Európa bordélyházává” változtatta Németországot

szeptember 21, 2016 - 17:17
A kebabos és az Aldi között (Fotó: Winifred Rothermel)

A női portálon a napokban megjelent egy cikk, amelyben a magát szexmunkásnak valló interjúalany a német legalizációs törvényt tartaná itthon is kívánatosnak. Nézzük csak meg, hogy a legalizáció milyen helyzetet eredményezett Németországban!