• Tüntetés a nők elleni erőszakkal szemben

A kormány a nők elleni erőszak kapcsán is a bevándorlásról beszél

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

A kormány a nők elleni erőszak kapcsán is a bevándorlásról beszél

november 30, 2019 - 08:37
A kormány a nők elleni erőszak kapcsán is a bevándorlásról beszél - olvasható az EuroNews cikkében. November 25-e a nők elleni erőszak ellen való küzdelem világnapja, ez alkalomból az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben írt arról, hogy a kormány elkötelezett a nők elleni erőszakkal szembeni küzdelemben, és hogy mennyi mindent tesznek a nők védelméért.

Ha vér folyik, már túl késő

Elsőként a 2013-as új magyar Btk-t említik, ami "kiemelten védi a nőket, és kiemelten bünteti a nők elleni erőszakos bűncselekményeket". Az EMMI közleményében hangsúlyozza, hogy különösen fontos a probléma mielőbbi jelzése és a segítségkérés, említve a Kapcsolj egyből! mobiltelefonos alkalmazást.

Majd rátérnek a kormánypártok kedvenc témájára.

Mint írják, "a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy megvédje Magyarországot és a magyar nőket a tömeges bevándorlástól, és az azzal együtt járó, nők elleni erőszakos bűncselekményektől, amelyeknek száma a bevándorlóországokban radikálisan megnőtt" (erről hivatalos adatot nem találtunk - a szerk.).

A nők elleni erőszak leggyakoribb formája a kapcsolati erőszak, melynek számos megnyilvánulási formája létezik a fizikai vagy szexuális bántalmazáson túl" - teszik hozzá, azaz eszerint a legtöbb áldozat ismeri a bántalmazóját.

Mire lenne szükség?

A magyar államhoz intézett nyílt levelet közölt két nőjogi szervezet, a NANE Egyesület és a Patent Egyesület. Mint írják, a benne szereplő követeléseket a nők elleni erőszakban érintett áldozatok és a velük szolidaritást vállalók írták. A rendőrség, a nyomozás, a bíróság, a gyermekelhelyezés, valamint a szolgáltatások és intézményi folyamatok szintjén írják le, hogy milyen változásokra és intézkedésekre lenne szükség a nők védelmében. Többek közt az szerepel benne, hogy ha hívják a rendőröket családon belüli erőszak miatt, akkor mindig menjenek ki, se akkor, se a nyomozás során, ne hibáztassák az áldozatot, és a bíró se tegye ezt az eljárás alatt, gyermekelhelyezésnél pedig vegyék figyelembe. hogy hogyan érzik magukat a gyerekek. Az utolsó pont az, hogy ratifikálják az Isztambuli Egyezményt.

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Az Isztambuli Egyezmény (újabb) elkaszálása: a macsó arrogancia diadala

február 08, 2017 - 16:33

„Az első 19 [finn] képviselőnő hatékony érdekképviseleti munkájához olyan férfiak is kellettek, akiknek nem a nők kiszorítása és a politikai elit kocsmai haveri körré züllesztése volt a fő törekvésük” – ezzel zártam . Nos, az elmúlt napok közéleti eseményei tökéletesen illusztrálják, amiről beszéltem. 

A Onebillionrising Budapest szervezőcsapatának levele a pártoknak

február 15, 2014 - 23:10

Az Egymilliárd Nő Ébredése (One Billion Rising) nemzetközi mozgalom magyar résztvevői, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, a Nőkért Egyesület és támogatóik ezúton kérjük Önöket, hogy választási kampányukban hozzák nyilvánosságra és mutassák be részletesen a nők elleni erőszak minden formájának felszámolásával kapcsolatos terveiket.