A FIDESZ-VEZETÉS NŐALAKJAI / SELMECZI ÉS HOFFMANN

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

A FIDESZ-VEZETÉS NŐALAKJAI / SELMECZI ÉS HOFFMANN

november 13, 2011 - 09:38

A Fidesz tipikusan kevés nőt enged hatalomközelbe - hangoztatott konzervatívizmusa  ez  egyre kevésbé eu-konform gyakorlat igazolásának  könnyed és problémamentes eszköze.

Érdekes azonban, hogy mindennek ellenére - netán éppen ezért?- a legtöbb megosztást és ellenérzést kiváltó nyugdíj- és tanügyi átalakítások vezéralakjai nőneműek.

A Selmeczi Gabriella és Hoffmann Rózsa nevével fémjelzett - valójában azonban mindössze az ő nyakukba varrt-, kormánypolitikai célokkal egybecsengő radikális átalakítások -  szintén kormánypolitikai célokkal egybecsengő - mellékterméke, hogy személyükkel kapcsolatosan a női nem politikai szerepének negatív, így még  a jelen alacsony mértékben is szükségtelen voltát lehet hangsúlyozni és erősíteni a közvélemény szemében.

Más kérdés persze, hogy a negatív árfolyam-alakulások okán kárhoztathatók csupa férfiak voltak : náluk ugyanis soha nem kapcsolják össze a hibázást, a személyes antipátiát a nemükkel.

Így van ez persze nemcsak a politikában, hanem a vállalat- és autóvezetésben, meg általában mindenütt, ahol hibázni lehet:

Kiss Pista ugyanis mindig azért hibázik, mert ő Kiss Pista -  Kiss Mari viszont mindig azért hibázik, mert nő.

 

Így hát merő szerencse, hogy mindaz a 4 db vezető, aki az idei évben tájékozódási problémái okán fordított irányban hajtott fel az autópályákra, s okozta ezzel vagy tucatnyi vétlen ember halálát, kivétel nélkül mind férfi volt.

Komolyan tartok tőle, hogy ha a négy vétkes sofőr mindegyike történetesen nő lett volna, akkor mára komoly veszélyben lenne az én jogosítványom is.

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Marad a férfikvóta és az EU szégyenpadja

október 24, 2011 - 23:23
A vitanap kezdeményezője, Ertsey Katalin (LMP)

A fenti sorok megfogalmazásától a múlt szerdai parlamenti vitanapig volt egy választás, és eltelt újabb 4 év - ám mindössze a többször visszaköszönő 18 évet kell 22-re javítani benne, s változatlanul  aktuális minden gondolata.

E sürgető témában, (melyet Európa felvilágosultabb felén szinte  mindenütt respektáltak és  törvényi szabályozással radikálisan javítottak - sok helyen olyannyira régen, hogy  ma már élvezik a népesedéspolitikai eredményeit is !), nálunk  a helybentopogás és elodázás vált  természetes állapottá - ez a hozzáállás jópár felszólalásból világosan kitetszett.

Minden szentnek...- előadáskritika kicsit másképp (Nyugat-Magyarországi Egyetem, előadó: Dr. Pongrácz Attila, téma: az EU)

szeptember 22, 2012 - 19:29
(A kép illusztráció.)
Filmkritika kicsit másképp – írtam lassan 3 éve  –  formailag erre a címre hajaz mai bejegyzésem címe, s némileg a  tartalma is.

Érdekes és említésre méltó előadást hallottam a mai napon az Európai Unióról a Nyugat-Magyarországi Egyetemen, melyet egy vélhetően kereszténydemokrata elkötelezettségű ötgyermekes férfi előadó prezentált a mintegy 120 nőből és 10 férfiból álló közönségnek.