Meggyilkolt prostituáltakra emlékeztek Bradfordban

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Meggyilkolt prostituáltakra emlékeztek Bradfordban

október 22, 2019 - 22:45
A prostitúció öl. A megoldás az északi modell (nordic model), amely a futtatókat és a klienseket bünteti, a prostituáltaknak pedig segít a kilépésben.

Fotó: Manuela Schon

A Filia feminista konferencia résztvevői vonulással emlékeztek meg a brit szexipar mintegy 200 áldozatáról, írja Manuela Schon német aktivista (akinek egy korábban közöltük oldalunkon). Felolvasták a meggyilkolt prostituáltak neveit. A hosszú névsort a közönség könnyek közt hallgatta. (Magyarországról vett részt az eseményen.) 

Ezután, írja Schon, egy férfi lépett aktivista társához, Inge Kleine-hez, aki többek közt Rebecca Hall nevét olvasta. Megkérdezte, hogy ismerte-e személyesen a 2001-ben, 19 évesen meggyilkolt lányt. Mert ő igen, az iskolatársa volt. Véletlenül arra járt, és meghallotta a nevet. A férfi azt mondta, sosem fogja elfelejteni Hallt, annyira varázslatos személyiség volt. És néha szokta látni az árván maradt fiát a városban...

Az ilyen pillanatok miatt csináljuk a Sex Industry Kills (A szexipar öl) oldalt, noha a halálesetek összegyűjtése megterhelő és érzelmileg kimerítő munka - írja Schon. 

Azt akarjuk elérni, hogy ezek a nők ne merüljenek feledésbe. Ne legyenek név és arc nélküli apróbetűs hírek. Emberek voltak, akiknek családjuk volt, barátaik, emberek, akik szerették, elvesztették és hiányolják őket. 

A bradfordi nők, akiket prostituáltként meggyilkoltak futtatóik vagy klienseik: 

2010. május 21.: Suzanne Blamires (36)

2010. április 26.: Shelley Armitage (31)

2009. június 22.: Susan Rushworth (43)

2001. április 26.: Rebecca Hall (19)

2000 május: Gemma Simpson (23)

1996 október: Caroline Creevy (25)

1995. június 8.: Maureen Stepan (18)

1992: Yvonne Fitt (32)

1984: Deborah Kershaw (22)

1978. január 21. Yvonne Pearson (21)

 

Cikk Hallról (angol nyelven): 

 

A  az elkövetés helye alapján csoportosítja az eddig ismertté vált gyilkosságokat. 

Magyarország vonatkozásában eddig csak a 2015-ben egy kínai szakács által meggyilkolt, Nancy nevű 19 éves nő szerepel. 

 A közt több magyar is szerepel, pl. a 2016. október 29-én megölt M. Noémi. 

 

 

A prostitúció legalizálása „Európa bordélyházává” változtatta Németországot

szeptember 21, 2016 - 17:17
A kebabos és az Aldi között (Fotó: Winifred Rothermel)

A női portálon a napokban megjelent egy cikk, amelyben a magát szexmunkásnak valló interjúalany a német legalizációs törvényt tartaná itthon is kívánatosnak. Nézzük csak meg, hogy a legalizáció milyen helyzetet eredményezett Németországban!

Feminizmus és transzneműség 2.: Transz nők a szexmunka/prostitúció vitában

szeptember 12, 2016 - 14:03

/Mint ismeretes, a feminizmusnak több irányzata van, amelyek különböző nézőpontokat képviselnek, és amelyek egyes kérdésekben akár szemben is állhatnak egymással. Még komplikáltabbá teszi a jelenséget feminizmus és LMBTQ+ mozgalmak kapcsolata, valamint magán az LMBTQ+ mozgalmon belül az egyes "betűk" (melegek, leszbikusok, transzneműek, queerek, stb.) elfogadottságának eltérő mértéke. Mindez már Magyarországon is kezd látszani.

Kliensmosdatás + áldozatkurvázás, pszichológustól

január 17, 2010 - 18:14
A kép illusztráció (Fotó: Pixabay)

Tucatszámra jelennek meg könyvek a prostituáltak életéről, munkájáról és a megpróbáltatásaikról, ezzel szemben minket most az érdekelt, hogy a férfiakat mi motiválja arra, hogy fizessenek egy-egy aktusért. Kérdésünkre Dr. Villányi István pszichológus válaszolt, aki szerint a legtöbb férfi számára teljesen egyértelmű a kurvázás lélektana, bár ezt a nők soha nem fogják megérteni. A szakember véleménye ugyanakkor az, hogy meg kellene tanulni elfogadni, hiszen prostituáltak mindig voltak, vannak, és lesznek. A beszélgetés összegzéseként a következő hat okot gyűjtöttünk össze, ami miatt egy pasi prostituáltat keres fel.

Részvétel a Nők Lázadása Szabadegyetemen - beszélgetés a prostitúcióról (videó)

május 30, 2013 - 21:30

2013 májusában a Nők Lázadása Szabadegyetem keretében Betlen Anna (közgazdász, MONA), Lovas Nagy Anna (, elnök, Nők Lázadása egyesület) és Antoni Rita (elnök, Nőkért Egyesület, elnökségi tag, Nők Lázadása) a prostitúcióról beszélgettek.

Csillag Ádám videója: 

 

Éva büntetése - globális kitekintés

január 25, 2011 - 11:31

Miközben a klímaváltozás és a túlnépesedés problémájától hangos a „zöld sajtó”, arról már lényegesen kevesebb szó esik, hogy ezt a túlnépesedést úgy produkálja az emberiség, hogy közben demográfiailag 200 millió nő hiányzik a bolygóról. Az egészséges arány alapján 100 nőre 103 férfi születik, tehát lényegesen több nőnek kellene élnie a Földön, mint jelenleg. Ezek az adatok az emberiség ellen elkövetett legsúlyosabb bűncselekményeket sejtetik.

A francia Nemzetgyűlés megszavazta a prostitúció vásárlását tiltó törvényt

december 05, 2013 - 13:21

A francia parlamenti képviselők megszavazták a kliensbüntetést és ugyanakkor eltörölték a Sarkozy elnöksége idején bevezette „utcai prostitúció” büntetését, ami a prostituáltakat büntette. (ezt az UMP – Sarkozy pártja, a hagyományos jobboldal – két képviselője ellenezte)

 

"Nem húz gumit, mert akkor olyan, mint a szerelem" - prostitúció és ártalomcsökkentés

december 05, 2015 - 13:09

Amíg kereslet van, addig kipusztíthatatlan a kínálat. Vagy rövidlátásra vall tehát a leánykereskedés ellen küzdőknek az a taktikája, hogy fordított végén fogják meg a dolgot. (...) a főbűnös, az abszolút bűnös csak a vevő. (Schwimmer Rózsa, Huszadik Század, 1903)