Meggyilkolt prostituáltakra emlékeztek Bradfordban

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Meggyilkolt prostituáltakra emlékeztek Bradfordban

október 22, 2019 - 22:45
A prostitúció öl. A megoldás az északi modell (nordic model), amely a futtatókat és a klienseket bünteti, a prostituáltaknak pedig segít a kilépésben.

Fotó: Manuela Schon

A Filia feminista konferencia résztvevői vonulással emlékeztek meg a brit szexipar mintegy 200 áldozatáról, írja Manuela Schon német aktivista (akinek egy korábban közöltük oldalunkon). Felolvasták a meggyilkolt prostituáltak neveit. A hosszú névsort a közönség könnyek közt hallgatta. (Magyarországról vett részt az eseményen.) 

Ezután, írja Schon, egy férfi lépett aktivista társához, Inge Kleine-hez, aki többek közt Rebecca Hall nevét olvasta. Megkérdezte, hogy ismerte-e személyesen a 2001-ben, 19 évesen meggyilkolt lányt. Mert ő igen, az iskolatársa volt. Véletlenül arra járt, és meghallotta a nevet. A férfi azt mondta, sosem fogja elfelejteni Hallt, annyira varázslatos személyiség volt. És néha szokta látni az árván maradt fiát a városban...

Az ilyen pillanatok miatt csináljuk a Sex Industry Kills (A szexipar öl) oldalt, noha a halálesetek összegyűjtése megterhelő és érzelmileg kimerítő munka - írja Schon. 

Azt akarjuk elérni, hogy ezek a nők ne merüljenek feledésbe. Ne legyenek név és arc nélküli apróbetűs hírek. Emberek voltak, akiknek családjuk volt, barátaik, emberek, akik szerették, elvesztették és hiányolják őket. 

A bradfordi nők, akiket prostituáltként meggyilkoltak futtatóik vagy klienseik: 

2010. május 21.: Suzanne Blamires (36)

2010. április 26.: Shelley Armitage (31)

2009. június 22.: Susan Rushworth (43)

2001. április 26.: Rebecca Hall (19)

2000 május: Gemma Simpson (23)

1996 október: Caroline Creevy (25)

1995. június 8.: Maureen Stepan (18)

1992: Yvonne Fitt (32)

1984: Deborah Kershaw (22)

1978. január 21. Yvonne Pearson (21)

 

Cikk Hallról (angol nyelven): 

 

A  az elkövetés helye alapján csoportosítja az eddig ismertté vált gyilkosságokat. 

Magyarország vonatkozásában eddig csak a 2015-ben egy kínai szakács által meggyilkolt, Nancy nevű 19 éves nő szerepel. 

 A közt több magyar is szerepel, pl. a 2016. október 29-én megölt M. Noémi. 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)A prostitúció legalizálása „Európa bordélyházává” változtatta Németországot

szeptember 21, 2016 - 17:17
A kebabos és az Aldi között (Fotó: Winifred Rothermel)

A női portálon a napokban megjelent egy cikk, amelyben a magát szexmunkásnak valló interjúalany a német legalizációs törvényt tartaná itthon is kívánatosnak. Nézzük csak meg, hogy a legalizáció milyen helyzetet eredményezett Németországban!

Feminizmus és transzneműség 2.: Transz nők a szexmunka/prostitúció vitában

szeptember 12, 2016 - 14:03

/Mint ismeretes, a feminizmusnak több irányzata van, amelyek különböző nézőpontokat képviselnek, és amelyek egyes kérdésekben akár szemben is állhatnak egymással. Még komplikáltabbá teszi a jelenséget feminizmus és LMBTQ+ mozgalmak kapcsolata, valamint magán az LMBTQ+ mozgalmon belül az egyes "betűk" (melegek, leszbikusok, transzneműek, queerek, stb.) elfogadottságának eltérő mértéke. Mindez már Magyarországon is kezd látszani.

Kliensmosdatás + áldozatkurvázás, pszichológustól

január 17, 2010 - 18:14
A kép illusztráció (Fotó: Pixabay)

Tucatszámra jelennek meg könyvek a prostituáltak életéről, munkájáról és a megpróbáltatásaikról, ezzel szemben minket most az érdekelt, hogy a férfiakat mi motiválja arra, hogy fizessenek egy-egy aktusért. Kérdésünkre Dr. Villányi István pszichológus válaszolt, aki szerint a legtöbb férfi számára teljesen egyértelmű a kurvázás lélektana, bár ezt a nők soha nem fogják megérteni. A szakember véleménye ugyanakkor az, hogy meg kellene tanulni elfogadni, hiszen prostituáltak mindig voltak, vannak, és lesznek. A beszélgetés összegzéseként a következő hat okot gyűjtöttünk össze, ami miatt egy pasi prostituáltat keres fel.

A volt partnerem öt éve hatósági támogatással megölte a fiamat - ne legyen több áldozat!

december 19, 2019 - 12:41
Seres Barbara 2018-ban, az általa szervezett Angyalhír emléksétán. (Fotó: Borsos Borbála)

Napok óta gondolkodom.

Próbálom szavakba önteni, amit érzek, de nehezen megy.

Újabb két gyermek, akinek haláláért felelős a bíró, az ügyész, a rendőr, az orvos és kb. mindenki, aki a korábbi bűncselekménye miatt került kapcsolatba azzal a lénnyel, aki kivégzett két ártatlan gyermeket, egynek pedig örökre fájó sebet hagyott a lelkén. Csak remélni tudom, hogy az édesanya és az életben maradt gyermek elég erősek lesznek ahhoz, hogy egymásba kapaszkodva túlélik a lehetetlen megpróbáltatásokat, ami rájuk vár...

Pussy Riot vs. nyíregyházi "hölgyek" - a lányok és a törvény

szeptember 08, 2012 - 23:00

Ha nem várna a Pussy Riot három tagjára szabadságvesztés, most egy kávé mellett jóval kellemesebb témákról elmélkedhetnék. Például arról, hogy milyen minőségűek a politikai performanszaik zeneileg, nevezhetőek-e egyáltalán punkegyüttesnek, és mennyiben értek egyet a figyelemfelkeltő módszereikkel.

Családirtások: miért?

február 10, 2020 - 20:43
A Nőkért Egyesület és a NANE aktivistái 2019.szeptember 14-én aDemokrácia terén (Fotó: Nyíri András)

2019. augusztusa: S. Levente Budán, a Zöldlomb utcában több késszúrással kivégezte élettársát, közös kisfiukat (4), valamint a család kutyáját. Végül saját magát. És előre szólt. Ha a nő el akarja hagyni, megöli.

2019. szeptembere: K. Ferenc (46) Andornaktályán könyörtelen kegyetlenséggel megölte volt feleségét és ötéves kislányát azon a napon, amikor a válás után ki kellett volna költöznie a házból. Korábban is agresszív volt, a kislányt időnként az utcán verte. A gyilkosságok után felakasztotta magát.