Az igazi férfi nem bánt nőt! - kampány pécsi focistákkal

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az igazi férfi nem bánt nőt! - kampány pécsi focistákkal

október 25, 2013 - 12:58

 

"Az erőszakmentesség a tökély egyik állapota. Jelenti a célt, amely felé az emberiség természettől fogva, ha talán öntudatlanul is, halad." Mahatma Gandhi

 A PMFC-MATIAS, a Karbon Kör Sportegyesület, valamint a Nő az Esély Egyesület Pécs Megyei Jogú Város támogatásával nagyszabású figyelemfelhívó, szemléletformáló kampányba kezd " Férfiak a Nőkért" címmel. A projekt az EGT/Norvég Civil Alap támogatásával jött létre.

A kampány apropója az , hogy Pécsett az elmúlt évben két olyan nőket érő, erőszakos támadás történt, melyek nagy sajtóvisszhangot kaptak. A pécsi esetek úgynevezett pszichopata támadások voltak, azonban a hétköznapokban gyakorta a saját partnerük, élettársuk, férjük részéről éri erőszak a nőket.

A kampány szervezői úgy gondolják, hogy egy olyan társadalmi problémáról van szó, mely nemcsak Magyarországon, Pécsett, hanem szerte a világban létezik és orvoslásra vár: ez a nők elleni erőszak.

Mivel a bántalmazás tényét sokszor a titok, a szégyen és az áldozatokban kialakuló bűntudat rejti el a nyilvánosság elől, szeretnénk megtörni a nőket érő erőszakos cselekményeket övező titkot és hallgatást  és kampányunkkal kifejezni, hogy -mind férfiként, mind nőként-  elítéljük a nők elleni erőszakot és szolidaritást vállalunk az áldozatokkal.

A projektindító sajtótájékoztató okt. 24-én zajlott Pécsett a Murphy's klubban. A Hetedhéthatár.hu beszámolója szerint a sajtótájékoztatón Halász Gábor klubigazgató, Csizi Péter alpolgármester, Gyenese Andrea projektvezető és a focicsapat képviseletében Lantos Levente labdarúgó vett részt. Gyenese Andrea (Nő az Esély Egyesület alapító-társelnők, aki egyben a Nőkért Egyesületnek is tagja, a Nőkért.hu szerzője, képünkön - a szerk.) elmondta, hogy a kampány ötlete személyes tapasztalatai, és az elmúlt évben elkövetett nők elleni erőszakos támadások hatására született meg benne. Csizi Péter alpolgármester arról beszélt, hogy mind ő, mind a város vezetése egyetért a kampány üzeneteivel és elítéli az erőszakot elkövető férfiakat. Kiemelten fontosnak tartja, hogy a nők elleni erőszakos cselekmények nyilvánosságra kerüljenek, az áldozatok merjenek segítséget kérni és beszélni, így azok a férfiak, akik erőszakra hajlamosak, szembesüljenek tetteik következményeivel. Halász Gábor ismertette, hogy a következő félévben A Férfiak a Nőkért kampány üzeneteit a PMFC-MATIAS labdarúgói a mérkőzéseken viselt – Az igazi férfi nem bánt nőt és Az igazi férfi nem erőszakos feliratú – pólókon keresztül fogják eljuttatni a közönséghez. Az első mérkőzés, mely a kampány keretein belül zajlik, október 26-án, szombaton 5 órakor kezdődik. Ezt az üzenetet óriásplakátokon és videókon keresztül is eljuttatják a közönséghez.

A kampányfilm megtekinthető ide kattintva

A projektről informálódni és további újdonságokról értesülni az alábbi elérhetőségeken lehet:
A kampány weboldala
A kampány Facebook oldala 

Kapcsolat:

Gyenese Andrea
projektvezető

+36 (70) 252-8822 [email protected]

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Ha senki nincs, aki megvédene, védd meg magad!

május 19, 2014 - 07:58

Manapság sok nő kénytelen szembenézni erőszakos támadással az utcán, tolakodó férfiak zaklatásával a szórakozóhelyen, vagy előfordulhat, hogy saját partnere bántalmazza. Martina Józseffel– a pécsi Shinmukan Harcművészeti Központ vezetőjével - arról beszélgettünk hogyan segít a nőknek a harcművészet.

- Rendszeresen tartotok női önvédelmi kurzusokat...

A NANE és a PATENT Egyesület közös demonstrációt szervez október 11-ére

szeptember 23, 2009 - 22:19

A NANE és a PATENT Egyesület közös demonstrációt szervez október 11-ére, vasárnapra, Budapesten. A demonstráció célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a családon belüli erőszak köztünk van, és az elkövetők elleni fellépés közös felelősségünk.