Lányok egy iráni javítóintézetben - beszélgetés az Örök árnyék c. filmről a Tiloson

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

Lányok egy iráni javítóintézetben - beszélgetés az Örök árnyék c. filmről a Tiloson

február 27, 2021 - 20:49

Idén online kerül sor a ra március 1. és 7. között. 

Február 23-án 15 órától a Tilos Rádió  c., nőjogi és LMBTQ-kérdésekkel foglalkozó műsorában Balogh Orsolya műsorvezető beszélgetőpartnerei Levko Esztella színész, a film civil nagykövete és Antoni Rita, a Nőkért Egyesület elnöke voltak.

A téma az Örök árnyék c. film volt, melynek  márc. 3-án kerül majd sor. 

"Apja, férje vagy más férfirokona meggyilkolásáért egy csapatnyi tizenéves lány tölti büntetését a fiatalkorúak javítóintézetében, Iránban. Őszinte beszélgetéseik és játékos időtöltéseik során a lányok lépésről lépésre megnyílnak, s fokozatosan fényt derül az általuk elkövetett szörnyűséges tettek következményeire és időnként annak okaira is."

A beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg: 

 

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



A Tiszatáj Online beszámolója a Schwimmer-szobáról

június 10, 2012 - 00:00

'"2012. június 8-án Szegeden a Somogyi könyvtár Csillag téri fiókkönyvtárában megnyílt az első Schwimmer-szoba Magyarországon. A szervezők, az Együtt a Nőkért Egyesület (ENE) alapítói szándékuk szerint Magyarország számos könyvtárába szeretnék bevinni a kezdeményezést. A Schwimmer-szoba megálmodói és kivitelezői Antoni Rita, az ENE elnöke, és Retek Erika a fiókkönyvtár könyvtárosa, akiket támogattak a fiókkönyvtár munkatársai. A Schwimmer-szoba egy igen barátságos, bensőséges hangulatot árasztó kis kuckója a könyvtárnak, ahol szívesen leül a lámpaernyő alatti fotelbe olvasgatni az ember.

Antoni Rita (Nőkért.hu) és Kátai Gábor (Nők a Pályán) a Szegedi Városi Televízióban

november 12, 2011 - 00:00

2010. november november 11-én, csütörtökön 19.30-tól Antoni Rita, a Nőkért.hu főszerkesztője és Kátai Gábor, a Nők a Pályán aktivistája a Szeged Városi TV  Körút című, közéleti-kulturális magazinjának vendégei voltak.