Egy új hang

CímEgy új hang
Közlemény típusaKönyv
A kiadás éve2004
SzerzőkDickson, Anne
TranslatorZsámboki, Mária, and Ilona Pálfalvy
Oldalak száma382
KiadóMagyar Könyvklub
VárosBudapest
ISBN szám963-5491-27-1
Kulcsszavaknői öntudatnövelés, nők, szociológia, Társadalmi csoportok
Összefoglalás

Lerágott csont - mondják (többnyire férfiak, de nem csak ők!) ha a női egyenjogúság kérdése kerül szóba. Az ugyanis, ha nem tudnánk, már rég megvalósult. Ha netán mi nők kissé kétkedőn csóváljuk a fejünket erre, sorolni kezdik a munkához való, a szavazati és egyéb jogainkat. Arról azonban, hogy mindez korántsem csak jogi kérdés, nem nyitnak vitát. És mi?
Nem engedünk-e túl sokszor az évezredes beidegződéseinknek? Mert az úgynevezett "felszabadulásunk" ellenére rettegünk, hogy nem fogadnak el bennünket olyannak, amilyenek vagyunk? Mert így nem vagyunk elég jók, nem vagyunk megfelelőek?

A pszichológus, író és tréner Anne Dickson ebben a nagysikerű könyvében is azon fáradozik, hogy megtanítsa, miképpen győzhet az a "szelíd forradalom", amelynek célja, hogy a nők nők, a férfiak pedig férfiak lehessenek. Új utakat nyit meg, észrevételei friss fuvallatot hoznak a "nemek harcának" áporodott levegőjébe. Egyfelől gondolatébresztő eszmékkel szembesülünk, másfelől a történet szereplői saját bőrükön tapasztalják meg mindazt, amiről a szerző beszél; nemcsak felismerik nehézségeik okait, és egyre bátrabb lépéseket tesznek a változás felé, hanem az igazi női szolidaritás is feltámad közöttük.

Webcímhttps://www.antikvarium.hu/konyv/anne-dickson-egy-uj-hang-135914