16 akciónap a nők elleni erőszak ellen

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

16 akciónap a nők elleni erőszak ellen

november 24, 2012 - 01:21

A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a Nemzetközi Nap a Nők Elleni Erőszak Ellen) és december 10. (az Emberi Jogok Nemzetközi Napja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, és tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a politikusokra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

 

Az első program november 25-én vasárnap: Néma Tanúk felvonulás a párkapcsolati erőszak halálos áldozatainak emlékére

14:30–15:00 Megnyitó a Toldi Moziban (1054 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 36-38) - FIGYELEM: PONTOS KEZDÉS!

A megemlékezésen Hegyi Barbara és Tornyi Ildikó színésznők is részt vesznek.

A nők elleni erőszak helyzete 2012-ben: a résztvevő szervezetek beszámolnak az idei évről; megemlékezés az elmúlt 12 hónap alatt párkapcsolati erőszak miatt meghalt nőkről.

15:15–16:15 Felvonulás a Néma Tanú sziluettekkel.

 

A magyarországi akciók szervezői:
NANE– Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület

Labrisz - Leszbikus Egyesület

Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

Mindenszülésért Mozgalom

Module (Magyarországi Dúlák Egyesülete)

Mona - Magyarországi Női Alapítvány

Nőkért.hu

PATENT Jogvédő Egyesület

Stop-Férfierőszak Projekt

TAVAM

Nők Lázadása Egyesület

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)A Nők Lázadása a hatékony csbe törvénykezésért – Antoni Rita nov. 25-i beszéde

december 03, 2012 - 18:16
Fotó: Zina Mihailova

A Nők Lázadása mozgalom, mint ismeretes, azért robbant ki, mert a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállására vonatkozó népi kezdeményezés tárgyalásán honatyáink nem csak hogy szükségtelennek minősítették a vonatkozó törvény megalkotását, de Varga István képviselő úr, számos elvtársa által bősz helyeslése mellett, leleplezte a kormány teljes inkompetenciáját és közönyét e súlyos társadalmi problémát illetően, egyúttal félreérthetetlenül kifejezésre juttatta a kormány szélsőségesen nőgyűlölő attitűdjét.

Feminista Közösségi Est, 2012. dec. 9. – beszámoló

december 11, 2012 - 11:54
A Nőkért Egyesület néhány régi és új tagja a Közösségi Est után: Nádasi Eszter, Elekes Irén Borbála, Antoni Rita, Barna Emília, Békés Dóra, Szatmári Réka
A Feminista Közösségi Estre a rendezvénysorozat keretében került sor a szervezésében dec. 9-én, szombaton a Toldi Moziban. Az érdeklődés igen nagy volt, a nagyterem zsúfolásig megtelt, sokaknak már csak állóhely jutott. Több korosztályból képviseltették magukat nők és férfiak, néhányan a gyerekeiket is elhozták.