Cselekedni nem ciki

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Cselekedni nem ciki

április 06, 2015 - 10:30
Soha, de soha ne hagyjátok, hogy bántalmazzon valaki egy másik embert, mutassatok jó példát!
Ma az utca közepén egy fickó nekiállt verni a - később kiderült - feleségét. Ráordítottam a fickóra, hogy azonnal hagyja abba, nem verhet meg egy nőt, ilyet nem csinál. Mintha mentség lenne, azt ordította, hogy a felesége. Visszakiabáltam, hogy annál inkább tiszteletet érdemelne tőle. Hívom a rendőrt, veszem amit művel, azonnal hagyja abba.
 
A nő rám szólt, hogy miért ártom magam a dolgukba - belenéztem a szemébe és azt mondtam neki, hogy egy gyönyörű emberi lény vagy, aki a legtöbbet érdemli, ami csak kapható, és azonnal hagyd ott azt, aki bántalmaz, mert többet érdemelsz. A nő bőgve berohant a kapu alá - a fickó utána.
 
A leggázosabb az volt, hogy az ingatlanirodás pasi odaállt NÉZNI és nem is tett semmit. Be fogok menni hozzá és elmondom neki, hogy nem mozi ez, hanem az élet. Cselekedni nem ciki - emberi alap. Ha nem teszed meg, akkor az a ciki. Máskor, ha ilyet lát cselekedjen már, mert az férfias, az menő, az klassz!
 
Soha, de soha ne hagyjátok, hogy bántalmazzon valaki egy másik embert, mutassatok jó példát! Terjedjen el ez a világban, hogy legyen ciki bántani egy másik embert. Hívjatok rendőrt ilyenkor! Ha közönyt láttok, ébresszétek fel a közönyös embert, hogy álljon a helyes oldalra!

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Ezt nem! Tüntetés a lúgos orvos áldozatának igazságáért

november 01, 2019 - 14:28
Kép forrása: Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Fb-oldal

"Renner Erika nevét sosem ismerte volna meg az ország, ha Bene Krisztián nem dönt úgy, hogy a kegyetlen megtorolás a válasza arra, hogy elhagyták. A "lúgos orvos" ügye az egész országot megrázta. Erika hősies küzdelme az igazságért, és az, hogy mindez nem volt hiábavaló, egy országnak adott reményt.

Beszélni az elhallgattatottak hangján! – Mariella Mehr, „Az országút gyermekei” program túlélője

október 12, 2021 - 19:26
Mariella Mehr

 

E könyvet ajánlom minden szeretetlen kisgyermeknek, minden gyermekotthonban felnövő gyereknek és fogvatartottnak, mindenkinek, akit társadalmunkban az őrületbe taszítottak, akit elhallgattattak, s mindazoknak, akik tudják, hogy a jövőnket csupán a szeretet mentheti meg.  /Mariella Mehr, Kőkorszak/