Stresszmentes karácsonyt kívánunk!

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

Stresszmentes karácsonyt kívánunk!

december 25, 2016 - 19:01

Kimerültségtől és stressztől mentes, az egyenlő munkamegosztás jegyében zajló, valóban békés, boldog karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak, szimpatizánsunknak!

a Nőkért Egyesület tagjai

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Emma Nutt, az első női telefonkezelő (1860–1915)

szeptember 01, 2016 - 19:44

Szeptember elseje az Egyesült Államokban Emma Nutt napja. 1878-ban ezen a napon alkalmazta őt Alexander Graham Bell a Boston Telephone Dispatch Company telefonkezelőjének. Kezdetben a telefonközpontokban férfiak dolgoztak, de rengeteg panasz volt a rossz modorukra, trágár beszédükre, türelmetlenségükre, az ügyfelekkel szembeni gorombaságaikra. Bell reménye, hogy a női alkalmazottak udvariasak és türelmesek lesznek, bevált, a telefont kezelő nők remek munkaerőnek bizonyultak. 

Anyák napja alkalmából: híres anya-lánya párosok

május 04, 2013 - 19:39

A cikkhez felhasználtam Mamika (nőkért.hu) és Cseh Gizella (netbaratno.com) írásait. Köszönöm mindazoknak, akik további ötleteikkel segítettek a marginalizált nőtörténelemből, női teljesítményekből minél több kiválóságot gyűjteni, és az itt-ott elszórt, az „általános műveltségből" nagyrészt kiszorult tudást láthatóvá tenni.

Júl. 26.: Anna-névnap alkalmából a név néhány híres viselője

július 25, 2012 - 22:40

időnként megemlékezünk az aktuális névnap egy-egy híres viselőjéről, de bizonyos esetekben nehéz a választás, így most egy gyűjteményt adunk közre. "Anna örök" - de mi most nem múzsákat mutatunk be (ahogyan az Anna-bál csillogásával sem törődünk), hanem saját jogon alkotó, jelentős teljesítményt nyújtó Annákat. Íme, születésük sorrendjében: