Mark Zuckerberg és Priscilla Chan: éljen az ifjú pár!

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Mark Zuckerberg és Priscilla Chan: éljen az ifjú pár!

május 20, 2012 - 20:40
Megnősült Mark Zuckerberg, és 28 éves korában elvette a 10 év óta ismert, 27 éves barátnőjét, aki immár végzett orvos, és egy átlagos külsejű, ázsiai felmenőkkel bíró hölgy.

Mark Zuckerberg és Priscilla Chan (Foto: Huffington Post)

, és 28 éves korában elvette a 10 év óta ismert, 27 éves barátnőjét, aki immár végzett orvos, és egy átlagos külsejű, ázsiai felmenőkkel bíró hölgy.

Ebből is látszik, hogy Zuckerberg okos ember - nem úgy, mint a számtalan uborkafára felkapaszkodott újgazdag, akik igénye a másik emberrel és a párkapcsolatával, meg önmagával szemben csak annyi, hogy a nő modell legyen - más szempontok totálisan mellékesek.

Mindjárt ott van ellenpéldának honfitársa, az úszózseni Michael Phelps, aki befutása óta szerény külseje ellenére a szupermodelleket cserélgeti ágyában - és sosem jutott eszébe vagy zavarta volna, hogy az ilyen partnerek nyilván csak a pénzéért "szeretik".

Ez is az új időknek szele - mert az Aranycsapat tagjai pl. átlagos külsejű társukkal fiatalon kötöttek házasságot és a hírnév és pénz ellenére is legtöbben a sírig kitartottak mellettük.

Az időközben állítólag elterjedt és állítólag mára már teljeskörű emancipációt és a feminizmust így übereli és fordítja még rosszabbra manapság a pénz hatalma - mely a nőkből külsejük szerinti vásári portékát csinál, és a folyamatnak még nincs vége, hisz a mai lányok már erre eszméltek, ebben nőnek fel, maguk is azt tekintik értéküknek, amit a társadalom, a média reflektál róluk.

Még szerencse, hogy akad néhány üdítő kivétel is példának !

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Család - melyik megközelítés lenne sikeresebb?

július 29, 2010 - 21:47

Az előbb véletlenül megütötte a fülemet a Duna TV Családbarát c. műsorában Dr. Horváth Mónika gyermekgyógyász, pszichoterapeuta nyilatkozata. A téma a következő volt: "Váljunk, vagy ne?" A szakember a meglehetősen vitatható komplementer szemlélet mellett érvelt, miszerint a pár tagjai "kiegészítik egymást" (azaz ami nincs meg az egyikben, az megvan a másikban) Ezt a nézetet gyakran alkalmazzák a női és férfi szerepek elkülönítésére, és most is ez történt.

Láthatatlan munka, láthatatlan összefüggések: igenis számít, hogy ki mennyit mosogat

április 02, 2013 - 13:18
Ma van a láthatatlan munka világnapja. "A láthatatlan munkát többnyire nők végzik el: a magyar nők átlagosan heti tíz órával többet töltenek csecsemőgondozással, gyerekneveléssel, hat órával többet főzéssel és házimunkával a férfiaknál. Még akkor is több fizetetlen munkát végeznek a magyar nők (és ez ellen nincs is különösebb kifogásuk), ha ők a kenyérkesők a családban, és a férfi munkanélküli" - olvashatjuk egy, az alkalomból megjelent ben.

Gáz női hibák??? Válasz a men.hu cikkére

október 10, 2013 - 18:08
Jelenet a Muriel esküvője c. filmből

A mai napon címmel jelent meg cikk a men.hu oldalon - női szerző tollából, az állítólag gyakran emlegetett férfihibákat kiegyensúlyozandó. Dicséretes, hogy utóbbi kapcsán a "feminista" szó idézőjelet kapott - némileg mást jelent "férfihibákról" illetve szexista, hímsoviniszta társadalomról, kultúráról beszélni.

Ne hajtogasd többé, hogy "van barátom"!

június 16, 2014 - 22:42
Szeretek bulizni járni. Szeretek táncolni, zenét hallgatni, inni, szeretek az ismerőseimmel együtt lenni, és szeretek ismeretlenekkel találkozni, beszélgetni, barátkozni. Azt is értem, hogy sokan (férfiak és nők) romantikus/szexuális kaland reményében is járnak kocsmába meg szórakozóhelyekre, ami persze elméletben teljesen helyénvaló.

Szingliörömök, szinglikönnyek

november 30, 2016 - 23:36

A szingli: egyedülálló nő, aki élvezi a helyzetét – vagy csak úgy tesz, mintha élvezné? Sosem tudjuk, hányadán állunk vele. A „szakirodalom” általában önző, független némberként ábrázolja, ám éles szemű politikusunk néhány évvel ezelőtt hordában észlelte. Élete a tévésorozatokban maga a csillogás, ám a magyar lélek neves kutatója szerint egészségtelenebb, mint a dohányzás, a humorista-blogger szerint pedig „végül is nyomorultság”.

Létezik-e egyáltalán társfüggőség?

július 31, 2009 - 20:52

Társfüggőnek olyan embereket, elsősorban nőket szokás nevezni, akik teljesen kiszolgáltatják magukat szerelmi partnerüknek, és egyetlen vágyuk, hogy örömöt szerezzenek neki. Nem foglalkoznak saját igényeikkel, vágyaikkal, hiszen csak annyi a céljuk, hogy megtalálják a „nagy ő”-t, és ha már sikerült összejönniük vele, egy életre megtartsák. A jelenség – ahogy az elnevezésből is sejthető – hasonlít a drogfüggőséghez, vagy az alkoholizmushoz.