Ezt nem! Tüntetés a lúgos orvos áldozatának igazságáért

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Ezt nem! Tüntetés a lúgos orvos áldozatának igazságáért

november 01, 2019 - 14:28

"Renner Erika nevét sosem ismerte volna meg az ország, ha Bene Krisztián nem dönt úgy, hogy a kegyetlen megtorolás a válasza arra, hogy elhagyták. A "lúgos orvos" ügye az egész országot megrázta. Erika hősies küzdelme az igazságért, és az, hogy mindez nem volt hiábavaló, egy országnak adott reményt.

Mert ha sokan kevesellték is a kiszabott 11 évet, ha a végtelenségbe nyúlt is Erika vesszőfutása, ha ezredszer is megkínozták a bíróságon, akkor is, a tény, hogy a megszüntetésből sikerült visszahozni, és győzelemre vinni az ügyet, az összes többi erőszak áldozatról, nekik is szólt. És mindenkinek, akinek az utóbbi években megrendült a magyar igazságszolgáltatásba vetett hite.

"A bíróság november 5-én, kedden dönt arról, hogy helyt ad-e Bene Krisztián alkotmányjogi panaszának. Ha igen, azzal hatályon kívül helyezi a Kúria ítéletét, és a büntetés végrehajtását. Vagyis ott tartanánk, mint 2012-ben, a bűncselekmény elkövetésekor.

Ott, ahol az emberek megszűnnek bízni az igazságszolgáltatásban, felerősödnek azok a hangok, amelyek az önbíráskodást sürgetik.
A történelemből tudjuk: ha a társadalom megvonja a bizalmát a bíróságoktól, ha nem hisz a jog uralmában, abba bele van kódolva a tragédia. Mert ahol előkerül a lámpavas, ott nincs többé igazság.

Hinni akarjuk, hogy igazságot a bíróság szolgáltat. Bene Krisztián szabadulása iszonytató üzenet lenne minden áldozatnak, az összes hozzátartozónak, és az egész társadalomnak.

Ezért találkozzunk hétfőn, november 4-én, a bíróság döntésének előestéjén, a Clark Ádám téren! Hozz magaddal egy sárga rózsát, a kapcsolati erőszak elleni küzdelem nemzetközi jelképét. A térről ugyanis egy tízperces sétával a Donáti utcába megyünk, az Alkotmánybíróság épületéhez.

November 5-én reggel, amikor a testület megérkezik, hogy döntést hozzon, borítsák rózsák az útjukat, emlékeztetve őket arra, hogy EZT NEM!"

 

- írják a a szervezők:  Szentesi Éva, Péterfy-Novák Éva és Mérő Vera

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



MEGHÍVÓ - NANE

október 08, 2009 - 08:50

A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület a rendőrséggel együttműködve közös akciót szervez, mellyel arra buzdítja a lakosságot, hogy lépjenek fel a párkapcsolaton belüli és a családon belüli erőszak ellen, álljanak ki az áldozatok mellett és ítéljék el a bántalmazók tetteit.

A NANE és a PATENT Egyesület közös demonstrációt szervez október 11-ére

szeptember 23, 2009 - 22:19

A NANE és a PATENT Egyesület közös demonstrációt szervez október 11-ére, vasárnapra, Budapesten. A demonstráció célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a családon belüli erőszak köztünk van, és az elkövetők elleni fellépés közös felelősségünk.

"A szeretet nem érzés, hanem viselkedés"

november 21, 2009 - 10:35

A könyvajánló, melyet Susan Forward idézetével vezettem be, a NANÉtól érkezett.

Dina McMillan: De hiszen azt mondja, hogy szeret!
Vagy csak uralkodni akar?

Ez a könyv nem szokványos önsegítô kiadvány. A legtöbb írás, amely rossz kapcsolatban élô nôknek szól, akkor akar segíteni, amikor már túl késô. Akkor, amikor a nô már érzelmileg, anyagilag és praktikus dolgokban is függ a neki fájdalmat okozó férfitól, alacsony az önértékelése, és hozzászokott ahhoz, hogy a párja szabja meg, mit csináljon.