Érző lelkek - Kamaszlányok titkos élete - Kamaszlányok titkos élete

CímÉrző lelkek - Kamaszlányok titkos élete - Kamaszlányok titkos élete
Közlemény típusaKönyv
A kiadás éve2010
SzerzőkEnsler, Eve, and Béresi Csilla
Oldalak száma204
KiadóNyitott Könyvműhely Kiadó
VárosBudapest
ISBN szám9789639725188
Kulcsszavaknői öntudatnövelés
Összefoglalás

A nemzetközi sikerű bestseller-szerző ezúttal olyan kitalált történeteket gyűjtött egy csokorba, amelyeket a világ különböző pontjain élő nők élete inspirált. Az elbeszélők, akik a legkülönbözőbb témákról és érzelmekről mesélnek, mind érzékeny, okos, vad, fantáziadús, életteli nők. Manapság azonban gyakran szembesülnek azzal a társadalmi elvárással, hogy ne legyenek se túl okosak, se túl érzékenyek, hogy uralkodjanak az ösztöneiken, az indulataikon, hogy fojtsák el a vágyaikat, és engedelmeskedjenek a szabályoknak.
Ensler nőalakjai között feltűnik egy amerikai középiskolás, aki nem tudja, hogyan birkózzon meg a rá nehezedő nyomással; egy anorexiás blogger, aki egyre kevesebbet és kevesebbet eszik; egy kenyai lány, aki nem hajlandó alávetni magát a genitális csonkításnak; egy alig 15 éves bolgár utcalány; egy kínai munkáslány, aki Barbie-kat gyárt; egy terhes lány, aki nem tudja eldönteni, megtartsa-e a kisbabáját.
A történetekből kiderül: a lányok és az asszonyok a világon mindenütt ugyanazokkal a problémákkal, vágyakkal, fájdalmakkal, örömökkel, szenvedésekkel találkoznak.

Webcímhttps://bookline.hu/product/home.action?_v=Eve_Ensler_Erzo_lelkek_Kamaszlanyok_&type=22&id=97848