Anya kiáll és beszél

CímAnya kiáll és beszél
Közlemény típusaKönyv
A kiadás éve2017
SzerzőkDósa, Mariann, and Udvarhelyi Tessza
Oldalak száma340
KiadóNapvilág
ISBN9789633384152
Kulcsszavakcsaládon belüli erőszak, hajléktalanság, leszbikus nők, LMBTQ-személyek, rasszizmus, szegénység, szülészeti erőszak, szülőség
Összefoglalás

Az itt szereplő aktivisták életének és munkájának egytől egyig az elhivatottság, a teherbírás, az önkritika, az együttérzés, a szolidaritás és egy jobb világba vetett hit az alapjai. Mindannyian tudatos érdekvédők: tudják, hogy miért küzdenek, és azt is, hogy ezt hogyan szeretnék elérni. A legtöbben másokkal együtt, közösségben dolgoznak, mert anyaként nagyon jól ismerik az odafigyelés, az együttműködés és a türelem szükségességét és erejét.

Azt reméljük, hogy a kötet inspiráció lehet azoknak a nőknek és partnereiknek, akik egyszerre nevelnek gyerekeket és végeznek közéleti munkát, illetve hasznos fogódzó lehet azok számára, akiket foglalkoztat a gyerekvállalás gondolata, de tartanak az anyaság elszigetelő hatásától.

A könyv reményeink szerint azok számára is példákat mutat, akik maguk kiváltságos helyzetben vannak és szeretnék jobban megérteni a közéleti szerepvállalásban akadályozott társaikat, hogy ezáltal empatikusabban, szolidaritással, partneri alapon tudjanak viszonyulni hozzájuk és velük együtt küzdhessenek egy igazságos társadalomért.

Interjúalanyok: Badzsó Angéla, Baranyi Krisztina, Bende Anna és Kovács Vera, Bolba Márta, Csordás Anett, Dánielné Tóth Beáta, Dömösi Emese, Fazakas Pálma, Hoffmann Kriszta, Horváth-Kertész Noémi, Keszler Viki, Laborczi Dóra, Peksa Kama, , Szilvásy Zsuzsanna, Várnai Anna