Demonstrálj velünk szeptember 14-én: hatékony áldozatvédelmet követelünk!

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Demonstrálj velünk szeptember 14-én: hatékony áldozatvédelmet követelünk!

szeptember 10, 2019 - 20:18
A megölt nők már nem fognak szülni - elég az erőszakból!

Két héten belül három nő és két gyerek halt meg Magyarországon családon belüli erőszak következtében*, ezért a Nőkért Egyesület, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a Szabadnem Blog szerkesztősége  magánszemélyekkel együtt szervez.  

Ezek a gyilkosságok nem , hanem kellő szakmai ismeretek birtokában, megfelelő időben történő beavatkozással és kellő politikai akarat mellett megelőzhetők!

A családon belüli erőszakkal szembeni fellépés nemzeti érdek. Egy felelős, családbarát kormánynak kötelessége a bántalmazott anyákat, gyerekeket, hozzátartozókat megvédeni!

Ezért átfogó áldozatvédelmi stratégiát követelünk a családon belüli erőszak ellen, a szakmai civil szervezetek érdemi bevonásával!

Ezen belül:
- követeljük, hogy a rendőrök kapjanak szakmai képzést a családon belüli erőszak felismerésére és kezelésére, és követeljük a vonatkozó ORFK utasítás azonnali felülvizsgálatát és szigorú betartatását! A rendőrség ne az áldozatokat szólítsa meg az üzeneteiben (ne őket tegye felelőssé!), hanem az elkövetőket!
- követeljük a távoltartási törvény felülvizsgálatát, szigorítását és - akár a korábban felmerült GPS-technológiával - érdemi betartatását!
- követeljük az áldozatok hatékony és gyors védelmét szolgáló intézkedésrendszer bevezetését, és a menedékházak kapcitásbővítését!

 

Időpont: 2019. szeptember 14. szombat, 15 óra 

Helyszín: Budapest, Kossuth tér 

A Facebook-eseményt itt találod: 

*

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Csatlakoztunk a Nők Lázadása flashmobhoz

január 30, 2013 - 21:28
Fotó: HVG

A párkapcsolati erőszak elhúzódó törvénykezési folyamatában, a kodifikációs munkacsoportban nem vették figyelembe az áldozatvédő szervezetek (NANE, PATENT) szakembereinek több évtizedes tapasztalatait, javaslatait. Annak érdekében, hogy a sokak munkájával nagy nehezen kiharcolt csbe-törvény ne legyen végül üres formaság, a Nők Lázadása 2013. január 30-én tiltakozást szervezett az EMMI előtt, amelyben részt vettünk. Maroknyian áztunk csak az esőben, de a flashmobot kifejezetten élénk sajtóérdeklődés kísérte, és eredményeképpen Balogh Zoltán fogadta Dr.