CSBE törvénykezés: tiltakozunk az érdemi szakmai egyeztetés elmulasztása ellen!

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

CSBE törvénykezés: tiltakozunk az érdemi szakmai egyeztetés elmulasztása ellen!

március 29, 2013 - 17:20
A Nők a Pályán Egyesület, a Nők Lázadása Egyesület és a Nőkért Egyesület közös sajtóközleménye, 2013. március 29. (OS)
 
Megdöbbenve értesültünk a hírről, hogy a családon belüli erőszak szakmailag elfogadható szabályozása a kormány cinikus viselkedésének esett áldozatul. A szabályozás lényegében nem fog változni, ugyanúgy a bűnösöket fogja védeni, és nem az áldozatokat. Az a magyarázat pedig elfogadhatatlan, mi szerint a KDNP szakpolitikusai azért akadályozták a törvény megszületését–amely pedig évente több száz nő és gyermek életét menthetné meg –,mert ideológiájukkal összeférhetetlennek találják, hogy a "család" és "erőszak" szavak egymás mellett egyazon mondatban szerepeljenek.
 
Ez a gondolatmenetük körülbelül annyira indokolt,mintha arra hivatkozva törölnék a Büntető törvénykönyv paragrafusait, hogy a Szent Korona, avagy Szűz Mária országában nincs helye bűnelkövetésnek. Megengedhetetlen, hogy Európában, a 21. században, emberellenes és ostoba ideológiák keseríthetik meg kiszolgáltatott helyzetben lévő embercsoportok életét. A Fidesz-KDNP cinikus és destruktív, nő-és gyermekellenes politikája azt a célt szolgálja, hogy a családokban az egyetértést és egyenjogúságot úr-szolga viszonyra cserélje, s hogy visszacsempésszék a jelenbe a történelemben már többszörösen vereséget szenvedett hímsovén, feudális világképet és jogrendet. A kormány döntése nyílt bátorítás a bántalmazók,az erőszaktevők, a családon belüli erőszak elkövetői felé, és tovább növeli az ártatlan áldozatok megalázottságát és kiszolgáltatottságát. Uraim, türelmünk lassan a végére ér!
 
 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Nők Lázadása Újra (videóval)

május 16, 2013 - 23:00
Spronz Júlia (PATENT), Wirth Judit (NANE), Antoni Rita (Nőkért, Nők Lázadása), Lovas Nagy Anna (elnök Nők Lázadása). Fotó: Csöre András
Felháborodottan konstatáltuk, hogy a családon belüli erőszak törvény tárgyalásakor ismét gyalázatos áldozathibáztató kijelentések hangzottak el ("az emberek nem akarnak rendezetten élni", "a bántalmazásért a felliberalizálódott családmodell a felelős") - olyan párt soraiból, amely már nem az első nőbántalmazót tűri meg a sorai között (vö. komondor, vö. Lázár: "a pártnak semmi köze hozzá, h ki mit csinál otthon"), és amely most abban a pozícióban lenne, hogy a jelenlegi magyar jogi gyakorlaton változtasson. 
 

A Nők Lázadása a hatékony csbe törvénykezésért – Antoni Rita nov. 25-i beszéde

december 03, 2012 - 18:16
Fotó: Zina Mihailova

A Nők Lázadása mozgalom, mint ismeretes, azért robbant ki, mert a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállására vonatkozó népi kezdeményezés tárgyalásán honatyáink nem csak hogy szükségtelennek minősítették a vonatkozó törvény megalkotását, de Varga István képviselő úr, számos elvtársa által bősz helyeslése mellett, leleplezte a kormány teljes inkompetenciáját és közönyét e súlyos társadalmi problémát illetően, egyúttal félreérthetetlenül kifejezésre juttatta a kormány szélsőségesen nőgyűlölő attitűdjét.