Lásd a nők helyzetét! - Nőnapi vonulás a Rhythms of Resistance dobos csapattal

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Lásd a nők helyzetét! - Nőnapi vonulás a Rhythms of Resistance dobos csapattal

március 09, 2016 - 23:54

Fontos célunk, hogy a ne pusztán üres formaság legyen, hanem eredeti céljának megfelelően a nők helyzetére irányítsa a figyelmet hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Ennek érdekében tavaly is részt vettünk a  doboscsapat nőnapi vonulásán (nem voltunk olyan sokan, de életem egyik legjobb, leghangulatosabb tüntetése volt :) ), idén pedig közösen szerveztük meg az . Tiltakoztunk  a szexizmus, a nők eltárgyiasítása, a nők fizetetlen munkája, a speciális helyzetű nők többszörös hátrányos megkülönböztetése, a nők reprodukciós jogainak megnyirbálása és az ellenük elkövetett erőszak büntetlensége miatt, melyre a közelmúltban is akadt példa Balogh "Vakkomondor" József nevetségesen enyhe ítélete révén. A Deák téri Tavasz szobortól a Csarnok téri Történelem szoborig vonultunk, skandálva többek között: "Egy nap nem elég, egy virág nem elég!" "Nem vgyok rabszolga!" "Nem vagyok gyerekgyár!" "Szót a nőknek" "Biztonságos tereket!" "Isztambuli Egyezmény!" A transzparensek a feminista forradalmat és a nők testi önrendelkezését hirdették. Útközben a RoR aktivistái, Lakatosné Jutka (A Város Mindenkié hajléktalan aktivistája), Antoni Rita és Gáspár Katalin Nőkért-tagok tartottak rövid beszédeket. Az eseményről az és a is beszámolt. 

Fotók: Rákosi Judit

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Nők a békéért és az erőszakmentes életért: a Nőkért Egyesület nőnapi üzenete (video)

március 08, 2022 - 02:35
Nők a békéért és az erőszakmentes életért

Március 8-a van. Már több mint száz éve annak, hogy az egyenlő fizetésért, a munkakörülményeik javításáért és az állampolgári jogaikért küzdő munkásnők emlékére e napon ünnepli a világ a ot.