November 25. - másodfokon a "lúgos orvos" ügye

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

November 25. - másodfokon a "lúgos orvos" ügye

november 04, 2016 - 23:30
Dr. B. Krisztián, a budapesti Irgalmasrendi Kórház akkori igazgató főorvosa az elsőfokú ítélet szerint 2013 márciusában jó előre felkészülve, megszervezve, megtervezve, maszkba, sisakba, kesztyűbe öltözve erőszakkal behatolt volt kedvese, R.E. lakásába, ott a nőt a földre kényszerítette, kábító injekcióval elkábította, s ebben az állapotában a nemi szervét lúggal leöntötte.

Dr. B. Krisztián, a budapesti Irgalmasrendi Kórház akkori igazgató főorvosa az elsőfokú ítélet szerint 2013 márciusában jó előre felkészülve, megszervezve, megtervezve, maszkba, sisakba, kesztyűbe öltözve erőszakkal behatolt volt kedvese, R.E. lakásába, ott a nőt a földre kényszerítette, kábító injekcióval elkábította, s ebben az állapotában a nemi szervét lúggal leöntötte, majd igazolványaitól, telefonjától és laptopjától megfosztva, eszméletlenül, súlyos sérülten a lakásba zárva hagyta, és a kulcsait magával vitte. Ezt a cselekménysort az elsőfokú bíróság aljas célból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértésként minősítette, és négy év börtönnel és az orvosi hivatástól öt év eltiltással büntette

Szerencsére az ügyészség fellebbezett, így mód van a tények jobb feltérképezésére, s az ítélet súlyosbítására. A sértett képviselője szerint bizonyos körülmények helyesebb megítélése, a bizonyítékok pontosabb értelmezése, a szakértők véleményének alaposabb áttanulmányozása alapján megállapítható lenne, hogy aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a vádlott orvosi ismeretei szerteágazó felhasználásával elkövetett emberölési kísérlettel állunk valójában szemben.

Tudjuk, hogy először az ügyészség el is állt a vádemeléstől, elrendelte a bizonyítékok megsemmisítését, s csak a sértetti oldal panasza után volt kénytelen mégis elindítani az ügyet, nagy késéssel. A vádlott B. Krisztián egy magas rangú, a jelenlegi hatalomhoz köthető politikus közvetlen rokona. Nem lesz könnyű dolga a másodfokon eljáró Törvényszéknek, ha valóban körültekintő és igazságos ítéletet akar hozni.  

Segítsünk hát a Törvényszéknek a nyilvánosság erejével. Biztosítsuk a bírákat arról, hogy rajtuk a világ szeme, és támogassuk a sértettet jelenlétünkkel november 25-én a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében.

Helyszín és pontos időpont: 2016. november 25. reggel 9 óra, Budapest, Markó utca 16. Fszt. 3. számú tárgyalóterem.

Külső linkek:

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Szerelemféltés

szeptember 27, 2010 - 06:00

A nők elleni erőszakkal foglalkozók gyakran szembesülnek azzal, hogy ha egy férfi megöli párját vagy feleségét, akkor a média „szerelemféltésből”, „féltékenységből” elkövetett gyilkosságról beszél. Erre a nagyon káros eufemizációra jó példa a szombati Fókusz Plusz adása, amit főműsoridőben, valószínűleg nagyon magas nézettséggel vetítettek, „" címmel.