Veled vagyunk, Bernadett! – a Nőkért Egyesület fotókampánya

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

Veled vagyunk, Bernadett! – a Nőkért Egyesület fotókampánya

november 15, 2020 - 12:29
Fejezd ki Te is a szolidaritásodat Orosz Bernadett és a kapcsolati erőszak minden áldozata felé!

Orosz Bernadett egy hatgyermekes miskolci édesanya, akit volt partnere 2019. novemberében brutálisan összevert, majd nemrég (amiért a nő a bántalmazás után megosztotta a közösségi oldalán, hogy mit tett vele) becsületsértés címen ötmillió forintra beperelt.

Az első tárgyaláskor, személyesen jelen voltunk Miskolcon. Következő alkalommal, november 9-én azonban az offline szolidaritási megmozdulás Orosz Bernadett kérésére a járványhelyzet miatt elmaradt. Egyesületünk aktivistáival úgy döntöttünk, hogy online formában mégis kifejezzük a támogatásunkat Bernadett felé - így születtek  hashtaggel ezek a fotók. November 9-én a tárgyaláson érdemi előrelépés nem történt, folytatás januárban várható. 

Írd fel Te is egy papírra vagy táblára az üzeneted, jelöld meg hashtaggel, készíts magadról egy fotót (vagy kérj meg valakit, hogy készítsen rólad) kezedben az üzenettel! A képet töltsd fel (nyilvános eléréssel) a saját faladra, és/vagy töltsd fel az eseményhez, vagy küldd el üzenetben a Nőkért Egyesület számára, és mi egy összegyűjtjük a támogató üzeneteket!

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Szolidaritás Orosz Bernadett-tel (VÁLTOZÁS! 2020. szeptember 28., Miskolc)

augusztus 12, 2020 - 13:36

A bántalmazott hatgyermekes édesanyának, Orosz Bernadettnek augusztus 26-án  VÁLTOZÁS! szeptember 28-án 10 órakor becsületsértés miatt kell a Miskolci Járásbíróság elé állnia, mert az őt ért bűncselekményt követően a közösségi oldalán közzétette bántalmazója nevét.

K. I. ügyében, aki felismerhetetlenre verte őt (úgy, hogy Orosz Bernadett tartós egészségkárosodást szenvedett) viszont a mai napig nem született ítélet, sőt vádemelés sem történt az ügyben.

A Nőkért Egyesület tevékenysége a hivatalos bejegyzés előtt: 2009. május 15. - 2013. április 3. (összefoglaló)

április 04, 2013 - 22:22
Feminizmustörténeti kiállításunk egyik tablója, az egyes hivatások első magyar női képviselőivel (Fotó: Klitbudapest)

A Nőkért.hu szerkesztősége 2009 májusában alakult: az alapítók (Mihala Boglárka, Máthé E. Judit, Katica, Snyehola Anett, Pál Móni, Kupán Zsuzsánna, Retek Erika, Csiszár Andrea, Lakatos Lilla, Harkai Daniella és Antoni Rita) a(z azóta megszűnt) tűsarok.org fórumon (illetve néhány esetben Szegeden) ismerkedtek meg egymással, és elhatározták, hogy létrehoznak egy saját feminista honlapot. Ezt 2009 júliusára meg is valósították, és elindították az új, kulturális és társadalmi témákkal foglalkozó, ismeretterjesztő honlapot. A tevékenység – több alkalmi és rendszeres szerző (pl.