Perintfalvi Rita teológus válasza a lúgos orvosért szervezett imádságra

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Perintfalvi Rita teológus válasza a lúgos orvosért szervezett imádságra

április 02, 2017 - 13:44
"Pénteki hír, hogy egy plébánián imát szerveznek az elítélt bántalmazóért, amire az áldozat annyit reagált a sajtónak, hogy „érti, hogy a bántalmazó családja is áldozat, de érte ki imádkozik?” Hát akkor most ezzel a lendülettel írtam egy imát Erikáért és minden bántalmazott magyar nőért!" - adta hírül Facebook-oldalán dr. Perintfalvi Rita katolikus teológus.

Renner Erika, a lúgos támadás áldozata

"Pénteki hír, hogy egy plébánián imát szerveznek az elítélt bántalmazóért, amire az áldozat annyit reagált a sajtónak, hogy „érti, hogy a bántalmazó családja is áldozat, de érte ki imádkozik?” Hát akkor most ezzel a lendülettel írtam egy imát Erikáért és minden bántalmazott magyar nőért!" - adta hírül  dr. Perintfalvi Rita katolikus teológus.

"Imádkozzunk (küldjük nekik bátorító, vigasztaló gondolatainkat!):

- Renner Erikáért és minden bántalmazott magyar nőért, gyermekért! A párkapcsolati és házasságon belüli erőszak összes áldozatáért!
- Mindazokért, akiknek évekig kell küzdeniük a saját igazukért, mert sem a rendőrség, sem a jog nem áll melléjük!
- Mindazokért, akiknek elbagatellizálják a szenvedéseit, akiknek gúnyosan az arcukba nevetnek, a hátuk mögött cinkosan összekancsintanak, hogy úgysincsen esélyük, mert az igazság nem az ártatlanok, hanem a hatalmasok oldalán áll!
- Mindazokért, akik alulmaradtak a küzdelmeikben, akiknek soha nem szolgáltatott igazságot senki, akik soha nem tudtak kitörni megalázott és emberi méltóságuktól megfosztott helyzetükből!
- Mindazokért, akik keresik lelkük és testük gyógyulását, akik a gyermekeikért rettegnek, akik szomjazzák a szabadulást szörnyű élethelyzetükből!

Ferenc pápa írta az Amoris Laetitia c. buzdításában:

„Kétszeresen szegények azok a nők, akik a kirekesztés, bántalmazás és erőszak élethelyzeteit szenvedik el, hiszen sokszor még ahhoz sincsen lehetőségük, hogy megvédjék a jogaikat.”

Pontosan ezt láthattuk Erika esetében is, akinek pere négy évig elhúzódott, aki ellen összefogtak a hatalmasok, hogy belefojtsák a szót, akit az orvosok sem akartak kezelni, miután megtudták, hogy ki ő, akinek két évig rendőri őrizetben kellett rettegnie az életéért, attól félve, hogy csupán azért eléri a bosszú, mert harcol az igazáért.

Isten a kicsinyek, a megalázottak, a bántalmazottak oldalán áll, feléjük van szabadító opciója! Ezért a keresztény vagy az etikusan cselekvő ember opciója is egyértelmű: neki is az áldozat oldalára kell állnia! Mert az ártatlan áldozatok az Isten barátai, ezért aki még egyet belerúg a földön fekvő szerencsétlenbe, az égbekiáltó bűnt követ el, ahogy azok is, akik lábbal tapossák az igazságot csak azért, mert van hatalmuk hozzá!

Adja meg a Jó Isten, az Örökkévaló, az Égiek – nevezzük akárhogy is – hogy a magyar rendszer, a bántalmazást elszenvedettekkel való bánásmód mind jogi, mind rendőri, mind emberi vonalon változzon, mert a jelenlegi állapotok tarthatatlanok!"

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



"Azért jöttem, hogy leszámoljak a pártpolitikai kereszténység legendájával"

május 24, 2013 - 21:24
Balta F. (Fotó: Kati Holland)
 Sziasztok!

Engem semmi nem kvalifikál arra, hogy ma itt álljak, és egészen tegnapig nem is készültem erre. Nem vagyok lelkész, teológus, pszichológus, jogász, sem a hittudomány, sem a családon belüli erőszak nem a szakterületem.

Akkor miért is állok itt? Elsősorban a bántalmazottak miatt, de magam miatt is.

Kettős életet élek.

Szex, hazugság, állóképek (a FES genderideológia-vitája)

július 03, 2014 - 14:59
Fotó: Magyar Narancs

A gender-elméletről második alkalommal rendezett konferenciát Budapesten június 19-én a Friedrich Ebert Alapítvány a Kálvin téri Mercure hotelben.

Ez alkalommal erről a sokat vitatott témáról magyar teológusok és egy politológus tartott előadást, valamint szlovák és lengyel szakértők.

 

Kováts Eszter, a rendező alapítvány projektvezetője megnyitó beszédében a nemek közötti igazságosság kelet-közép-európai megvalósulásának sajátosságairól beszélt.

Átminősülhet emberölési kísérletté a lúgos támadás – beszámoló a mai ülésről

november 25, 2016 - 20:31
Fotó: Mérő Vera

November 25-én, , reggel fél 9-kor a nőszervezetek (NANE, PATENT, Női Érdek, Nőkért) és civilek mintegy százfős tömege tüntetett a Fővárosi Ítélőtábla Markó utcai épülete előtt, követelve, hogy Magyarország ratifikálja végre A nők elleni és családon belüli erőszak leküzdéséről kötött, úgynevezett