MEGHÍVÓ - NANE

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

MEGHÍVÓ - NANE

október 08, 2009 - 08:50

A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület a rendőrséggel együttműködve közös akciót szervez, mellyel arra buzdítja a lakosságot, hogy lépjenek fel a párkapcsolaton belüli és a családon belüli erőszak ellen, álljanak ki az áldozatok mellett és ítéljék el a bántalmazók tetteit.

A bántalmazás azért érint olyan nagy tömegeket Magyarországon, mert a társadalom nem ítéli el határozottan a nők elleni erőszakot. A legtöbb bántalmazott nő környezetében vannak olyan családtagok, szomszédok vagy munkatársak, akik tudnak az ellene elkövetett erőszakról. Azzal, hogy tudunk róla, de nem teszünk semmit, az elkövetőt támogatjuk.
A bántalmazás bűncselekmény, melynek áldozatai az erőszaksorozatnak köszönhetően nem tudják megvédeni magukat, ezért közös felelősségünk, hogy segítsünk nekik. Amikor a szomszédból átszűrődő veszekedésből, sírásból, hangos dübörgésből vagy sikoltozásból arra következtethetünk, hogy erőszak történik, segíthetünk, ha kihívjuk a rendőrséget. Ezzel megszakítjuk az éppen folyó erőszakot, és támogatásunkról biztosítjuk az áldozatot.
Akciónkat, melynek során szórólapok és hangosbeszélő segítségével kívánjuk a lakosságot elérni, Zugló kertvárosi övezetében tartjuk, ezzel hívva fel a figyelmet arra, hogy a bántalmazás nem válogat társadalmi státusz szerint, éppúgy megtalálható az előkelőbb, kertvárosi övezetekben, mint a lakótelepeken vagy a kis falvakban.
Az akciónkat beharangozó videót itt tekinthetik meg: 
http://www.youtube.com/watch?v=eEt5HlRe-MU
 
Az akciónk időpontja: 2009. október 11. vasárnap, 14 óra
 Találkozó: XIV. kerület, Kacsóh Pongrác út és Columbus utca sarok
 Kapcsolattartó: Benkő Fruzsina, 06-70-570-4950

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)Újabb porhintés? - az áldozatvédő szervezetek kifogásolják Balog Zoltán határozati javaslatát

június 11, 2015 - 10:29
Balog Zoltán (Fotó: Thaler Tamás)

A nőszervezetek a sajtóból értesültek arról, hogy Balog Zoltán miniszter országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a kapcsolati erőszak elleni hatékony fellépést elősegítő nemzeti stratégiai célok meghatározásáról. Nem csak a hír maga ért váratlanul, de a határozati javaslat célját és koncepcióját sem értjük igazán, a tartalmát pedig több ponton aggályosnak találjuk.

Feminista Közösségi Est, 2012. dec. 9. – beszámoló

december 11, 2012 - 11:54
A Nőkért Egyesület néhány régi és új tagja a Közösségi Est után: Nádasi Eszter, Elekes Irén Borbála, Antoni Rita, Barna Emília, Békés Dóra, Szatmári Réka
A Feminista Közösségi Estre a rendezvénysorozat keretében került sor a szervezésében dec. 9-én, szombaton a Toldi Moziban. Az érdeklődés igen nagy volt, a nagyterem zsúfolásig megtelt, sokaknak már csak állóhely jutott. Több korosztályból képviseltették magukat nők és férfiak, néhányan a gyerekeiket is elhozták. 

"Kövessük a lengyel példát!" - 16 akciónap a nők elleni erőszak ellen, záró sajtóközlemény

december 11, 2012 - 13:44

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és alulírott tagszervezetei üdvözlik a lengyel kormány azon döntését, hogy aláírja az Európa Tanácsnak a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló Egyezményét. Mivel Magyarország még mindig nincs az Egyezményt aláírók között, várjuk a magyar kormány nyilatkozatát arról, hogy követi-e a lengyel példát, tervezi-e az Egyezmény aláírását.