A Sétaműhely karácsonyi ajándéka a Nőkért.hu olvasóinak: Emancipációs séta kedvezménnyel

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

A Sétaműhely karácsonyi ajándéka a Nőkért.hu olvasóinak: Emancipációs séta kedvezménnyel

november 24, 2018 - 15:12
Ismerd meg a korai magyar nőtörténet jeles alakjait!

Tekintettel a iránti nagy érdeklődésre, a Sétaműhely Budapest Walkshop 30 %-os kedvezményt ajánl fel erre a programjára a Nőkért.hu olvasói számára. 

Beszámolót a sétáról olvashattok. 

A kedvezményt kupon formájában tudjátok érvényesíteni a sétajegy megvásárlásakor a Sétaműhely honlapján december 15-ig.

A 30 %-os kedvezményt a kosár értékéből vonjuk le, így akárhány jegyet tudtok venni ezekre a sétákra. Kuponkód: "Hugonnai".

Kérdés esetén írjatok ide: 

Boldog ünnepeket és hétköznapokat kíván mindenkinek: 

a Sétaműhely csapata

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Mégis, hol a nők helye? Barangolás a magyar feminizmus körül a Sétaműhellyel

október 27, 2018 - 13:11

Kapásból három nagy "sétáltatót" tudok már Budapesten, akik rendkívül informatív, színvonalas, izgalmas túrákat ajánlanak a titkos kertektől és a nagyközönség elől elzárt pincéktől-padlásoktól a különböző nemzetiségi gasztro-sétákig. A tematikák szerteágazók, találunk sétát vallások, közlekedési eszközök, családok, művészeti ágak, társadalmi osztályok, történelmi korok mentén, akár korosztályok szerinti bontásban.

Sisterhood és a mítoszok

július 23, 2009 - 11:43

És a kép máris nem oly idilli, a házastársi hűség mögött a korabeli patriarchális társadalom elnyomógépezetét pillanthatjuk meg, amely arra kényszeríti a jobb sorsra hivatott Pénelopét, hogy tipikusnak tartott asszonyi tevékenysége (szövés) mögé bújva, örök várakozásra kárhoztassa magát, míg Odüsszeusz a világot járja. A szorgalmas, hasznos házimunkát végző asszony képe így rögtön más színezetet kap, mert bár Pénelopé maga kreatívnak tartja tevékenységét, valójában nincs más választása, amennyiben meg akar menekülni a kérőktől, akik természetesen csupán az anyagi javakra pályáznak.