Magyar nő nyerte a világ egyik legkeményebb futóversenyét

Olvasási idő
less than
1 minute
Eddig olvastam

Magyar nő nyerte a világ egyik legkeményebb futóversenyét

szeptember 29, 2018 - 00:00
Budapest/Spárta, 2018. szeptember 29., szombat (MTI) - A nők mezőnyében Maráz Zsuzsanna nyerte a Spartathlon elnevezésű 246 kilométeres ultrafutó versenyt.

Az Athén és Spárta között 1983 óta minden szeptember utolsó péntekén megrendezett verseny honlapja szerint az esztergomi sportoló 27:4:28 óra alatt teljesítette a távot, és a férfiak közül is csak 16-an tudták megelőzni.

Maráz tavaly második, tavalyelőtt harmadik volt a Sportathlonon, amely egy Pheidippidész nevű futár Hérodotosz által dokumentált futásának állít emléket. A magyar ultrafutók közül korábban Lubics Szilvia háromszor, Bogár János és az amerikai színekben versenyző Nagy Katalin egyszer győzött a világ leghíresebb és egyik legnehezebb ultramaratonján.

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



„Ha nőként futsz, kiesik a méhed” - Kathrine Switzer a sztereotípiák ellen

augusztus 29, 2018 - 13:25

– A 70-es években általános volt az a vélemény, hogy a nők fizikailag képtelenek hosszú távú futásra – meséli Kathrine. – A közvélekedés szerint az ilyen típusú mozgáshoz szükséges, a szőrős mellkas, bajusz és a nagy lábméret. De ha nő vagy, még a méhed is kieshet futás közben! Ezért eltiltották a nőket a futástól és a versenytől, beleértve az is.

Miért nem érdemlik meg a nők a valódi kikapcsolódást?

július 31, 2009 - 20:38

Mik is ezek a „jótanácsok”? Egy részük tipikusan a külső megjelenéssel való foglalkozás témakörébe sorolható. Más részük arra buzdít, hogy töltsünk esetenként több időt barátnőinkkel, cseverésszünk velük, hanyagoljuk egy-egy napra a házimunkát, vagy flörtöljünk (persze szigorúan csak akkor, ha nincs senkink). A cikkírók feltételezik, hogy nekünk, nőknek állandó bűntudatot okoz, ha édességet eszünk, ha nem sportolunk eleget, vagy ha sminkeljük/nem sminkeljük magunkat.