Párkapcsolati és családon belüli erőszak áldozatai 2018 (sajtóhírek alapján)

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Párkapcsolati és családon belüli erőszak áldozatai 2018 (sajtóhírek alapján)

február 24, 2018 - 13:16
A számozás a férfi által párkapcsolati indítékból megölt nőkre vonatkozik.

2017. november 25. Néma Tanúk (Fotó: Csöre András)

A számozás a férfi által párkapcsolati indítékból megölt nőkre vonatkozik. A cikket folyamatosan bővítjük, bár annak örülnénk, ha nem kellene - de év végére lássunk tisztán a férfiak által nők ellen elkövetett gyilkosságok gyakoriságával kapcsolatban. 

1. – egy vajdasági férfi megöli 22 éves barátnőjét, Blankát. Több alkalommal fejbevágja, fejét többször a falhoz veri, majd fojtogatja a lányt. 

                  – egy háromgyerekes nő megöli és feldarabolja újszülöttjét. 

2. – egy 26 éves férfi, Cs. Norbert lelövi volt barátnője, a 21 éves Vivien 22 éves új partnerét, Dánielt. Ezután a gyerekével a karjában menekülő nőre, majd önmagára is rálő. Az ok: nem tudja feldolgozni, hogy a nő új kapcsolatot kezdett. A gyilkos férfi, és később a fiatal anya is meghal a kórházban.

3. – egy 17 éves fiú késsel nyakon szúrja 19 éves volt barátnőjét, S. Fannit, mert a lány nem akarta vele újrakezdeni a kapcsolatot. A lány belehal sérüléseibe.

                – egy 39 éves férfi halálra szurkálja 64 éves édesapját. Ez a férfi  2003-ban a barátnőjével is brutális módon végzett.

4. – egy 83 éves férfi fahasábbal agyonüti élettársát. Az Ügyészség az előzményekről úgy fogalmaz, hogy „kapcsolatuk már évekkel ezelőtt megromlott, a sértett magatartása miatt”.  

                – egy 69 éves nő megöli 89 éves édesanyját

5.-6.  – február 23-án hozzátartozó bejelentése nyomán két női holttestet találnak: egy 50 éves férfi két héttel korábban, megölte élettársát és annak nővérét. A tettest Tiszaburán fogták el a rendőrök. 

                 - egy 58 éves asszony otthonukban megöli 56 éves élettársát 

 

 

Szerelemféltés

szeptember 27, 2010 - 06:00

A nők elleni erőszakkal foglalkozók gyakran szembesülnek azzal, hogy ha egy férfi megöli párját vagy feleségét, akkor a média „szerelemféltésből”, „féltékenységből” elkövetett gyilkosságról beszél. Erre a nagyon káros eufemizációra jó példa a szombati Fókusz Plusz adása, amit főműsoridőben, valószínűleg nagyon magas nézettséggel vetítettek, „" címmel. 

Részvét a doktornőnek...

június 13, 2012 - 14:25
A kép illusztráció.
"Egy féltékeny rendőr agyonlőtte riválisát, majd magával is végzett. Balatonfüred közvéleménye ezek után egy emberként zúdította haragját a rendőr felesége, Edit nyakába, miközben a két férfit a történet tragikus hőseként emlegetik." Hetek óta foglalkoztatja a közvéleményt a balatonfüredi kettős gyilkosság - pedig a történet csak a szokásos "családon belüli erőszak" esete, némi ismertséggel tetézve.
 
A bulvárlapok csemegéznek a történeten és így summázzák a lakossági fórumokon tapasztalt részrehajlásokat :