Nemzetközi Nőnap - a Nőkért programajánlója

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Nemzetközi Nőnap - a Nőkért programajánlója

március 06, 2019 - 09:18
A Nőkért Egyesület idén nőnap alkalmából két programhoz csatlakozik.

1. március 8. péntek, 17.00-18.30

Csatlakozunk a Rhythms of Resistance dobos csapathoz az általuk szervezett Nemzetközi Nőnap/Celebr8 in March: International Women's Day eseményhez.

"Március 8. a nők jogaiért való küzdelem nemzetközi napja.
Ezen a napon közös felvonulással hívjuk fel a figyelmet arra, hogy nem elég csupán az év egyetlen napján tisztelni a nőket.
A nőkkel szembeni diszkrimináció elleno minden egyes nap tennünk kell.

Felvonulunk
A nemi egyenlőségért
A nők iránti tiszteletért
A feminizmusért

A szexizmus ellen
Az Erőszak kultúrája ellen
Az áldozathibáztatás ellen
A nők elleni erőszak ellen
A kapitalizmus ellen! A nők nem árucikkek!"

A vonulás előtt beszédet tartanak:

  • a Rhythms of Resistance tagjai,
  • Lakatos Jutka (A Város Mindenkié /HANEM Hajléktalan Nők Egymásért),
  • Antoni Rita (Nőkért Egyesület). 

A menet a Kálvin térről indul, dobosokkal skandálással, az elmúlt évek tapasztalatai alapján kiváló hangulatra lehet számítani ("Nem vagyok rabszolga!" Szót a nőknek!" "Biztonságos tereket!" "Így néz ki egy feminista!" és hasonló skandákkal, dobszó kíséretében). 


2. március 10. vasárnap 16:00 - 20:00

Feminista/nőtörténeti Wikipédia szerkesztő workshop, vasárnap 10-én az Aurórában. (Ehhez online is lehet csatlakozni, wikipédia szócikket bárki, bárhol szerkeszthet, csak egyeztessük a dupla munka elkerülése érdekében, hogy ki mit vállal.) 

Ebben Harangozó Ádám segít nekünk, aki LMBT témákban már szervezett hasonló rendezvényt - ez a magyar wiki LMBT szócikkein meg is látszik és ideje, hogy a nőjogi szócikkek is felzárkózzanak erre a színvonalra. 


Bízunk benne, hogy minél többetekkel találkozunk majd az eseményeken! 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



Nőnapi kamaraest a Onebillionrising Budapest és a Nőkért Egyesület szervezésében

március 01, 2013 - 16:38

Mivel a nagysikerű on többen jelezték az igényt a folytatásra, 2013. március 8-án a Gozsdu Manó bárban (VII., Király u. 13.) a Onebillionrising Budapest szervezőcsapata és a Nőkért Egyesület tartott. Maradtunk a nők elleni erőszak témájánál, azonban igyekeztünk a női önkifejezés különböző formáit is megjeleníteni. A kulturális est beszélgetéssel, felolvasással és táncosok fellépésével telt, a végén pedig ismét közösen eltáncoltuk a Break the Chaint.

Nők a nőkért - beszélgetés a női kvótáról

január 30, 2011 - 00:00

Szondi Ildikó szervezésében, a a szegedi Király-Kőnig Péter Zeneiskolában került sor a nők politikai szerepvállalásáról szóló beszélgetésre Szondi Ildikó (önkormányzati képviselő, MSZP), Pocsai Blanka (önkormányzati képviselő, Fidesz) és Antoni Rita, a Nőkért.hu szerkesztője, a szegedi aláírásgyűjtés egyik koordinátora között. A moderátor Sóti Judit, a Délmagyarország újságírója volt.