16 akciónap a nők elleni erőszak ellen

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

16 akciónap a nők elleni erőszak ellen

november 24, 2012 - 01:21

A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a Nemzetközi Nap a Nők Elleni Erőszak Ellen) és december 10. (az Emberi Jogok Nemzetközi Napja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, és tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a politikusokra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

 

Az első program november 25-én vasárnap: Néma Tanúk felvonulás a párkapcsolati erőszak halálos áldozatainak emlékére

14:30–15:00 Megnyitó a Toldi Moziban (1054 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 36-38) - FIGYELEM: PONTOS KEZDÉS!

A megemlékezésen Hegyi Barbara és Tornyi Ildikó színésznők is részt vesznek.

A nők elleni erőszak helyzete 2012-ben: a résztvevő szervezetek beszámolnak az idei évről; megemlékezés az elmúlt 12 hónap alatt párkapcsolati erőszak miatt meghalt nőkről.

15:15–16:15 Felvonulás a Néma Tanú sziluettekkel.

 

A magyarországi akciók szervezői:
NANE– Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület

Labrisz - Leszbikus Egyesület

Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

Mindenszülésért Mozgalom

Module (Magyarországi Dúlák Egyesülete)

Mona - Magyarországi Női Alapítvány

Nőkért.hu

PATENT Jogvédő Egyesület

Stop-Férfierőszak Projekt

TAVAM

Nők Lázadása Egyesület

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)16 AKCIÓNAP A NŐK ELLENI ERŐSZAK ELLEN (nov. 25. - dec. 10.) - Képeslapok minden napra

november 25, 2009 - 18:25
November 25. és december 10. között minden nap egy-egy, nőknek, illetve férfiaknak szóló képeslap jelenik meg az interneten. Az idei 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen szervezői ezen képeslap-sorozattal szeretnék felhívni a bántalmazott nők helyzetére és a bántalmazó férfiak felelősségére a figyelmet. A képeslapokon a bántalmazás hátterében álló gondolatok olvashatóak, kiegészítve az érintettekkel dolgozók véleményével. Kérjük, hogy a képeslapjaink továbbküldésével járuljon hozzá az áldozatok támogatásához!

Hatékony törvényi fellépést! Nőszervezetek sajtóközleménye a Nők Elleni Erőszak Világnapja alkalmából (2012. november 25.)

november 25, 2012 - 00:00

Hatékony törvényi fellépést követelnek a magyar nők, mert a bántalmazottak valóságára reflektáló jogszabállyal és megfelelő jogalkalmazással a nők és gyerekeik elleni családon belüli erőszak megelőzhető! És megelőzhetőek a családon belüli erőszak állami szentesítését és elfogadását kimondó alábbi szégyenletes határozatok is: